Hlavní obsah

On-line hry: Polští MYM v čele světového CS žebříčku

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí kvalifikace turnaje World Cyber Games je v plném proudu, v zahraničí zase hráči ladí formu na nadcházející turnaj Electronic Sports World Cup ve Francii. Jedním z prvních velkých Counter-Strike turnajů letošního roku bylo ruské finále KODE5, kvalitní konkurence se sešla i na DreamHacku. Jak se výsledky těchto turnajů promítly v CS žebříčku?

Článek

Novinky z domova

  • Domácí WCG kvalifikace odstartovala, turnaj ve hře Counter-Strike už má za sebou základní skupiny. Největšími favority české části turnaje jsou týmy nEophyte a eSuba, slovenskou část by měli ovládnou FU.sk. Turnaje v ostatních PC hrách budou teprve zahájeny, více informací najdete na webu United-Games.cz.
  • V brněnské herně VOLNÝ PGCC Velký Špalíček bylo odehráno LAN finále AMD.CoD4 ligy pořádané UG, nejlepší týmy si odvezly procesory AMD Phenom a AMD Athlon 64. Vítězství vybojoval tým eSuba, když ve finále jasně přehrál klan Defeaters poměrem 13:4.
  • Český CS tým nEophyte v poslední době utrpěl několik porážek, a to jak v e-Sports CSL, tak v Gigabyte lize. Pro takto významný tým (který se navíc zúčastní ESWC Masters) jsou podobné výsledky nemyslitelné, a tak se nemůžeme divit změnám v sestavě. Do týmu se vracejí zEro, Pepik a johan, spolu s nimi budou pětičlennou sestavu tvořit rasan a oskar. nEph by chtěli v této sestavě působit minimálně do 27.9., kdy se uskuteční finále domácí WCG kvalifikace.

Česko-slovenská kvalifikace WCG 2007

Novinky ze světa

  • Přední světový multiklan SK-Gaming dělá změny ve své DotA divizi. Z ní odchází jeden z nejlepších světových hráčů ARS-ART (údajně kvůli problémům v komunikaci) a rovněž také Rwar (důvody neuvedeny). Sestava SK-Gaming se tedy opět ustálila na počtu 6 hráčů a může se připravovat na nadcházející turnaje.
  • W3 turnaj na ESWC Masters nebude v takovém obsazení, jak se původně zdálo. 11 původně pozvaných hráčů se turnaje nezúčastní, místo nich byli pozváni hráči jiní. V Paříži se tak představí korejský hráč Moon (původně o startu neuvyžoval), cestu za titulem mu budou chtít znepříjemnit Číňan Sky, Francouz ToD a řada dalších.
  • Holandská CSS divize klanu Fnatic patřila ve své době k nejobávanějším, řadu turnajů po sobě neprohrála. Hráči Fnatic ale byli v evropském draftu profesionální soutěže CGS rozebráni mezi Berlin Allianz a Stockholm Magnetik a vedení týmu Fnatic se rozhodlo, že se nebude snažit vybudovat CSS divizi zbrusu novou.

ESWC 2007 - ilustrační foto

Světový CS žebříček dle portálu GotFrag

Americký portál GotFrag je jedním z nejvýznamnějších na scéně, ve spolupráci s řadou tamějších i evropských odborníků z herních portálů pravidelně sestavuje žebříček nejlepších týmů ve hře Counter-Strike. Český tým se v něm neobjevil už hezkých pár let a nic takového ani není na obzoru. Naši sousedé z Polska jsou na tom o poznání lépe - jejich CS tým Meet Your Makers (dříve Pentagram) se řadu měsíců tahá o prvenství se Švédy Fnatic a i v aktuálním žebříčku jsou na medailových pozicích.

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)2. místo: mTw (Dánsko)

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)2. místo: mTw (Dánsko)3. místo: Fnatic (Švédsko)

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)2. místo: mTw (Dánsko)3. místo: Fnatic (Švédsko)4. místo: SK Gaming (Švédsko)

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)2. místo: mTw (Dánsko)3. místo: Fnatic (Švédsko)4. místo: SK Gaming (Švédsko)5. místo: Roccat (Finsko)

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)2. místo: mTw (Dánsko)3. místo: Fnatic (Švédsko)4. místo: SK Gaming (Švédsko)5. místo: Roccat (Finsko)6. místo: mousesports (Německo)

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)2. místo: mTw (Dánsko)3. místo: Fnatic (Švédsko)4. místo: SK Gaming (Švédsko)5. místo: Roccat (Finsko)6. místo: mousesports (Německo)7. místo: MiBR (Brazílie)

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)2. místo: mTw (Dánsko)3. místo: Fnatic (Švédsko)4. místo: SK Gaming (Švédsko)5. místo: Roccat (Finsko)6. místo: mousesports (Německo)7. místo: MiBR (Brazílie)8. místo: emuLate (Francie)

Světový CS žebříček GotFrag 6/08:1. místo: Meet Your Makers (Polsko)2. místo: mTw (Dánsko)3. místo: Fnatic (Švédsko)4. místo: SK Gaming (Švédsko)5. místo: Roccat (Finsko)6. místo: mousesports (Německo)7. místo: MiBR (Brazílie)8. místo: emuLate (Francie)9. místo: Team Alternate (Německo)

10. místo: Team EG (USA) a e-STRO (Jižní Korea)

Na první místo se posunuli polští MYM, kteří dokázali zvítězit na švédském turnaji DreamHack a i v dalších soutěžích předvedli solidní výkony (např. 4. místo na KODE5). I druhý tým žebříčku, mTw z Dánska, si v hodnocení polepšil. Dánové dominovali turnaji KODE5 v Moskvě, na DreamHacku byli čtvrtí. Švédští Fnatic spadli o dvě příčky, hlavním důvodem je jejich nepovedené vystoupení na DreamHacku. Nejlepším neevropským týmem jsou MiBR z Brazílie, kteří okupují sedmou příčku, nejlepšími týmy svých kontinentů pak na desátém místě EG ze Severní Ameriky a e-STRO z Asie.

Švédský tým Fnatic na turnaji KODE5 v Moskvě

Česko-slovenská kvalifikace ESWC

Jedním z dlouholetých konkurentů WCG je tradičně turnaj Electronic Sports World Cup (ESWC) pořádaný francouzskými organizátory. Zatímco při všech předchozích ročnících se finále konalo na francouzské půdě, letos je to i díky přání hlavního sponzora jinak. Počátkem července se v Paříží uskuteční tzv. ESWC Masters, turnaj pro pozvané týmy o slušné prizemoney. Koncem srpna pak bude v USA odehrán hlavní turnaj - ESWC Grand Final.

V loňském roce se lidem okolo portálu United-Games.cz podařilo domácí ESWC kvalifikaci uspořádat ve spolupráci s organizátory kvalifikace německé, podobné to bude i letos. Kvalifikace bude společná pro Českou republiku a Slovensko (jako u WCG kvalifikace), do San Jose odcestují vítězové v těchto třech hrách:

  • TrackMania Nations Forever
  • Quake 3
  • Warcraft 3

Loňská domácí kvalifikace ESWC konaná ve Vídni

Ve všech třech hrách proběhne nejdříve online kvalifikační turnaj na portálu United-Games, nejlepší hráči si to pak rozdají v Národním finále, které se uskuteční 19.7. v pražské herně VOLNÝ PGCC Anděl.

Ve zbylých dvou soutěžích (Counter-Strike 1.6, Warcraft 3 DotA) bohužel Češi a Slováci soupeřit nemohou, organizátoři se jich vzdali z důvodu vysokých nákladů na cestu pětičlenného týmu do USA. Šanci zajistit si účast v USA ale stále mají nEophyte, kteří si mohou vybojovat postup v ESWC Masters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám