Hlavní obsah

Obří technologická akvizice? Xerox pokukuje po HP

– New York

Americký výrobce kopírek a tiskáren Xerox Holdings uvažuje o předložení nabídky na převzetí výrobce osobních počítačů a tiskáren HP, jehož tržní hodnota se pohybuje kolem 27 miliard dolarů (zhruba 622 miliard Kč). Informoval o tom list The Wall Street Journal s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Foto: archív výrobce

HP Spectre 13.3

Článek

Vedení Xeroxu podle zdrojů o nabídce diskutovalo v úterý, není však jisté, že ji nakonec skutečně předloží. Případná nabídka by byla vyšší než současná tržní hodnota HP, uvedly zdroje.

Xerox vyrábí především velké tiskárny a kopírky a většina jeho příjmů pochází z jejich pronájmu podnikům a následné údržby. HP, který patří mezi největší producenty počítačů na světě, prodává zejména menší tiskárny a potřeby pro jejich provoz.

Fujifilm zažaluje Xerox kvůli odstoupení od dohody o spojení

Internet a PC

Oba podniky mají problémy

Obě firmy se nyní potýkají s negativními důsledky poklesu potřeby tištěných dokumentů a pracují na snižování nákladů. Fúze by mohla otevřít nové možnosti k dosažení úspor, píše The Wall Street Journal.

Společnost HP minulý měsíc oznámila, že v rámci restrukturalizace zruší až 9000 pracovních míst. To odpovídá zhruba 16 procentům její celkové pracovní síly. Realizaci restrukturalizačního plánu bude mít na starosti nový šéf podniku Enrique Lores, který začátkem tohoto měsíce nahradil Diona Weislera.

Společnost Xerox v úterý uvedla, že odejde ze společného podniku s japonskou firmou Fujifilm Holdings, který byl založen před více než půl stoletím. Firma svůj čtvrtinový podíl ve Fuji Xerox prodá za 2,3 miliardy dolarů (zhruba 53 miliard Kč) firmě Fujifilm. Ta se pak stane stoprocentním vlastníkem podniku. Společnost Xerox uvedl

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám