Hlavní obsah

Fujifilm zažaluje Xerox kvůli odstoupení od dohody o spojení

Tokio

Japonská společnost Fujifilm Holdings plánuje zažalovat amerického výrobce kopírek a tiskáren Xerox kvůli jeho odstoupení od dohody o spojení v hodnotě 6,1 miliardy dolarů (zhruba 133 miliard Kč). Uvedl to provozní ředitel japonského podniku Kendži Sukeno.

Foto: Kim Kyung Hoon, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Společnosti Fujifilm a Xerox koncem ledna ohlásily dohodu, podle které se měl jejich společný podnik Fuji Xerox spojit s firmou Xerox. Společnost Fujifilm pak měla ve sloučeném podniku s názvem New Fuji Xerox získat většinový podíl.

Firma Xerox však začátkem tohoto týdne oznámila, že se od dohody rozhodla odstoupit. Proti dohodě se stavěli investoři Carl Icahn a Darwin Deason, kteří dohromady vlastní zhruba 15 procent Xeroxu. Dohoda podle těchto investorů Xerox podhodnocovala.

Společnost Fujifilm odchod Xeroxu od dohody okamžitě podrobila kritice a označila jej za „jednostranné rozhodnutí“. „V současnosti hovoříme s právníky o harmonogramu pro podání žaloby. Plánujeme se obrátit na soud co nejdříve,“ prohlásil Sukeno. Fujifilm se podle něj domnívá, že Xerox neměl právo dohodu jednostranně ukončit.

Reklama

Výběr článků

Načítám