Hlavní obsah

Obří bitcoinová burza Mt. Gox požádala o ochranu před věřiteli

Jedna z největších světových burz s kybernetickou měnou bitcoin Mt. Gox podala u tokijského soudu žádost o bankrotovou ochranu. Burza je od úterý uzavřená a její zástupci s uživateli nekomunikují. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informace japonských médií.

Foto: Profimedia.cz

Logo bitcoinu

Článek

Burza v úterý na svých internetových stránkách oznámila, že "prozatím" ukončila všechny transakce. Burzu nedávno postihlo několik technických problémů a zastavila veškeré výběry digitální měny. Důvodem byly podle jejího prohlášení "neobvyklé aktivity". Podle médií se burze ztratilo více než 740 tisíc bitcoinů. Zda byly ukradeny, nebo zpronevěřeny, zpráva neuvádí.

Ukončení provozu této specializované směnárny na bázi burzy od středy vyšetřují japonské úřady. Žádné bližší informace k případu však zatím nebyly nezveřejněny. [celá zpráva]

Evropský bankovní úřad před bitcoiny varoval

Generální ředitel Mt. Gox Mark Karpeles rezignoval v neděli na svoji funkci ve správní radě Bitcoin Foundantion. Burza se sídlem v Tokiu byla zakládajícím členem a měla jednoho ze tří volených představitelů ve správní radě Bitcoin Foundantion, která má za úkol chránit a podporovat používání digitální měny.

Problémy se směnárnami bitcoinů se objevují pravidelně. Evropský bankovní úřad kvůli tomu dokonce na konci roku varoval spotřebitele, že neregulované virtuální měny představují velké riziko. Jejich vklady totiž nejsou nijak chráněny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám