Hlavní obsah

Netflixu roste konkurence ve Francii, nová streamovací služba se jmenuje Salto

Paříž

Ve Francii začnou ve středu testovat s vyloučením veřejnosti domácí konkurenci Netflixu Salto. Naostro se pak placená streamovací služba spustí na podzim, informovala agentura AFP. Za projektem, který chce nabízet francouzskou a evropskou televizní produkci ušitou na míru francouzského diváka, stojí tamní síť veřejnoprávních televizních stanic France Télévisions, komerční kanál M6 a nejstarší francouzský televizní kanál TF1.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Předplatitelé budou moci sledovat program zúčastněných televizí naživo, ale budou si jej moci pouštět i ze záznamu. Kromě toho dostanou možnost vybírat si z množství filmů, kompletních dílů seriálů, zhlédnout předpremiéry, dokumenty, pořady pro děti, reality show, přenosy významných událostí a dosud neuvedené a vzpomínkové pořady. O ceně služby se rozhodne v příštích týdnech, měla by se pohybovat mezi pěti a deseti eury (133 a 266 Kč) měsíčně.

Streamovací služba HBO Max půjde proti Netflixu. Bude ale dražší

Internet a PC

Projekt je jedinečný tím, že propojuje veřejné a soukromé televizní stanice. V prvních třech letech hodlá Salto investovat do obsahu 250 milionů eur (6,6 miliardy Kč), což je ovšem jen zlomek miliard dolarů, které do něj vkládají americký Netflix nebo Amazon. Předobrazem jeho tvůrkyně, šéfky France Télévisions Delphine Ernotteové, ale byla spíš americká streamovací služba Hulu, za níž stojí velké americké televizní kanály, nebo její britská obdoba Britbox.

Ve Francii se nabídka streamovacích služeb množí, velkou vzpruhu pro ni představovalo omezení vycházení během koronavirové krize. Koncem loňského roku do země přišla placená internetová televize Apple TV+ a začátkem dubna se zde spustil Disney+.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám