Hlavní obsah

Německý regulátor posílil vyšetřování Google News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý antimonopolní úřad v rámci svých nových pravomocí týkajících se regulace internetových společností zkoumá, jak americká společnost Google využívá osobní data a svůj produkt Google News Showcase. Zvažuje také další případy týkající se firem Amazon, Apple a Meta, která vlastní sociální síť Facebook. Úřad to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Regulátor zjistil, že vlastník Googlu, kterým je společnost Alphabet, splňuje měřítka nutná k tomu, aby se na něj vztahovaly nové, rozšířené pravomoci úřadu. Ty jsou určeny k regulaci velkých internetových firem a úřad je získal loni.

„Spolkový antimonopolní úřad nyní může řešit konkrétní formy chování, které poškozují konkurenci,” uvedl šéf úřadu Andreas Mundt.

Jedna pokuta za druhou. Rusko si došláplo na Google kvůli zakázanému obsahu

Internet a PC

„Už jsme se začali intenzivněji zabývat zpracováním osobních údajů firmy Google a problematikou Google News Showcase,” dodal. Úřad podle něj také zvažuje další případy, které by se dotkly firem Amazon, Apple a Meta.

Antimonopolní úřad se začal zabývat využíváním osobních údajů společností Google loni v květnu. V červnu pak začal zkoumat výběr zpráv, které nabízí služba Google News Showcase, připomíná agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Google a Meta dostaly v Rusku rekordní pokutu

Soud v Rusku v pátek vyměřil americkým technologickým firmám Google a Meta rekordní pokutu v celkové výši 9,1 miliardy rublů (2,7 miliardy korun). Informovala...

Výběr článků

Načítám