Hlavní obsah

Na trhu je AVG 8. verze, umí kontrolovat také webové stránky

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce antivirových produktů AVG Technologies uvolnil na trh novou generaci bezpečnostního programu AVG. Software s přepracovaným jádrem nabízí ve všech verzích sjednocenou ochranu před viry i spyware. Rovněž pracuje s technologií LinkScanner, která by měla chránit počítač před závadnými webovými stránkami.

Článek

Webový štít chrání před nechtěným stažením infikovaných souborů při prohlížení obsahu internetu i při on-line komunikaci s pomocí ICQ nebo MSN aplikací. "AVG 8.0 dokáže eliminovat také rostoucí hrozby ze strany exploitů, které využívají slabých míst v zabezpečení webového prohlížeče k průniku do počítače," uvedl výrobce programu.

"Právě na vyhledávání a webový provoz vůbec jsme se zaměřili kvůli stále intenzivnějším webovým útokům,“ sdělil technický ředitel AVG Karel Obluk. „Naše řešení varuje uživatele internetu před nebezpečím, aniž by museli kliknout na příslušný odkaz. Vizuálně tak obdrží informaci, zda příslušný link vede či nevede na infikované stránky,“ doplnil.

Nová verze AVG obsahuje rovněž detekci rootkitů, což jsou obtížně odhalitelné programy, maskující svou vlastní přítomnost v PC. Přepracovaný firewall by měl ve srovnání s minulou verzí ještě lépe bránit pokusům o nepovolený přístup do počítače.

Rozezná čipy s více jádry

Program také podporuje procesory s více jádry - díky tomu umožňuje zpracovávat najednou více požadavků na testování, zvyšuje výkonnost systému a jeho odolnost vůči některým typům útoků.

Vývojáři se dle svých slov soustředili i na snazší nastavení plánovaných úloh a například na možnost nastavit prioritu testu v jeho průběhu.

AVG 8.0 pracuje na operačních systémech Windows 2000 a vyšších. Podpora dosavadní verze AVG 7.5 potrvá do konce roku 2008. Nová v pořadí již osmá varianta AVG bude k dispozici od 28. února. Cenu plné verze programu při licencování na dva počítače po dobu jednoho roku stanovila firma na 1560 korun bez DPH.

Reklama

Související témata:

Související články

Antivirus od Symantecu vkročil do Česka

Výrobce antivirových a bezpečnostních programů Symantec uvedl počátkem října na český trh produkty Norton Internet Security 2008 a Norton AntiVirus 2008. Firma...

Výběr článků

Načítám