Hlavní obsah

Antivirus od Symantecu vkročil do Česka

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výrobce antivirových a bezpečnostních programů Symantec uvedl počátkem října na český trh produkty Norton Internet Security 2008 a Norton AntiVirus 2008. Firma oba systémy rozšířila tak, aby uživatelům poskytly ochranu před novými online hrozbami, včetně skrytých útoků.

Článek

Podle zástupců firmy nové programy chrání PC před útočníky a počítačovými viry lépe než dřívější, na druhou stranu rovněž zpomalují běh počítače v menší míře než jejich předchozí verze. Například bezpečnostní aplikace Norton Internet Security 2008 má zatěžovat systémovou paměť počítače o 69 % méně, než je průměr v odvětví.

"Zákazníci od nás každý rok oprávněně čekají pokrok v oblasti bezpečnosti," řekl Vladimír Špička, manažer Symantecu. "Letos jim však nabízíme nejen nové možnosti zabezpečení počítače, ale také výrazné zvýšení jeho výkonu."

Chrání také zranitelný IE

Novinkami v produktech Norton 2008 jsou zejména Browser Defender, který chrání počítač před stahováním souborů bez vědomí uživatele a dalšími hrozbami, které pracují se zranitelnými místy v prohlížeči Internet Explorer. Browser Defender se snaží zabezpečit PC před útoky maskovaných kódů ActiveX, JavaScript a VBScript, které se specificky zaměřují na webový prohlížeč.

Další aplikací, která má zabezpečit soukromí uživatele, je program Norton Identity Safe. Uživatelům umožňuje kontrolovat předávání informací na webové servery, ukládá, šifruje hesla a jiná důvěrná data a automaticky je vyhledá na žádost uživatele.

Za zmínku stojí také funkce domácí sítě, která mapuje připojená zařízení a zobrazuje je v místní síti. Sleduje celkový stav zabezpečení dalších počítačů s nainstalovanou aplikací Norton Internet Security 2008 nebo Norton AntiVirus 2008. V aplikaci Norton Internet Security 2008 tato funkce také kontroluje stav zabezpečení bezdrátové sítě.

Symantec spoléhá na SONAR

Oba nejnovější produkty z dílny Symantecu obsahují takzvanou SONAR technologii, která počítač chrání před nebezpečnými kódy již před vytvořením definicí pro standardní zjišťování virů a spywaru. Norton Internet Security 2008 mimo to spouští úplné prověření SONARem pokaždé, když se nějaká aplikace pokusí odesílat data, dodal výrobce programu. 

Norton AntiVirus 2008 stojí v ČR 1700 korun, Norton Internet Security 2008 je o 300 korun levnější a je možné jej instalovat na tři počítače. V ceně aplikací je licence, která opravňuje uživatele k jejich jednoročnímu používání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám