Hlavní obsah

Na PC útočí válečný virus

Novinky, Jiří Roškot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postrachem osobních počítačů (PC) se stává nový virus nazývaný Ganda worm (W32/Ganda-A, který proniká pod pláštíkem ankety o válce v Iráku.

Foto: VUS Ondráš

Rožnovská valaška

Článek

V časopise Computer Times před ním varoval Charles Cousins, marketingový ředitel pro Asii společnosti Sophos se sídlem v Británii specializované na antivirové programy.

Virus láká uživatele PC mj. americkými družicovými snímky iráckého bojiště a montážemi prezidenta George W. Bushe k využití jako spořiče obrazovky. Vzhledem k zájmu o konflikt existuje velké riziko jeho šíření, uvedl Cousin.

Irácký původ viru nevyloučil Allan Bell z kalifornské společnosti Network Associates zaměřené na ochranu obchodní elektronické korespondence.. "Irák a další méně rozvinuté země mají rovněž vysoce zkušené programátory schopné vytvářet složité viry," řekl. Připomněl vysoce účinný virus Yaha, jímž se indičtí hackeři v minulosti pokusili zahltit pákistánské internetové stránky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám