Hlavní obsah

Muskovo slyšení ve sporu s Twitterem bylo odloženo na začátek října

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wilmington

Předběžné slyšení v soudním sporu americké společnosti Twitter proti miliardáři a šéfovi automobilky Tesla Elonu Muskovi plánované na tento týden úřady přeložily na 6. a 7. října. Firma chce podnikatele donutit, aby splnil svůj závazek a koupil ji. Podle agentury Reuters by posun slyšení na dobu jen deset dní před začátkem soudního procesu mohl hrát ve prospěch provozovatele sociální sítě.

Foto: Michele Tantussi, Reuters

Jeden z nejbohatších lidí planety Elon Musk

Článek

Pětidenní soudní proces začíná 17. října ve Wilmingtonu v americkém státě Delaware. Obě strany sporu připravují desítky výpovědí a prověřují tisíce dokumentů. Očekává se, že Muskova výpověď bude klíčovou součástí soudního sporu.

Musk se na koupi Twitteru dohodl letos v dubnu. V červenci však oznámil, že se rozhodl dohodu ukončit, protože mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti.

Musk se už od samého začátku netajil tím, že chce Twitter od falešných účtů očistit, aby z něj udělal „lepší místo pro uživatele“. Žádné konkrétní plány řešení tohoto problému však nezveřejnil. Dosáhnout by se toho ale dalo tak, že by musel být každý účet na Twitteru ověřený, což by v podstatě zcela vyloučilo ze hry anonymní uživatele.

Musk si našel další argument, proč nekoupí Twitter

Internet a PC

Twitter po zrušení obchodu Muska zažaloval. „Musk - miliardář a zakladatel několika firem, kterému radí bankéři a právníci z Wall Streetu - tvrdí, že ho společnost Twitter podvedla, aby podepsal dohodu o fúzi v hodnotě 44 miliard dolarů. To je nepravděpodobný příběh, který odporuje skutečnosti,“ stojí ve zprávě, kterou Twitter zveřejnil již v minulém měsíci.

Musk je šéfem automobilky Tesla a nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 251 miliard dolarů (přes šest bilionů Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám