Hlavní obsah

Motorola začne letos prodávat mobilní telefon pro celý svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Americká společnost Motorola představila svou verzi mobilního telefonu, který budou moci zákazníci používat téměř kdekoli na světě. V Severní Americe se začne tento přístroj prodávat ve druhé polovině tohoto roku, oznámil dnes druhý největší světový výrobce mobilních telefonů na telekomunikačním veletrhu v Atlantě.

Foto: Karel Kavička

Velehrad - Slovanský sál, konference k slavnostnímu zakončení projektu IOP

Článek

Vyvinutá technologie umožní lidem používat jeden přístroj k propojení mezi sítěmi se vzájemně nekompatibilními systémy. Telefon tak bude fungovat jak v evropském systému GSM, tak v systému CDMA, používaném v USA a Asii.

Motorola neuvedla, kteří operátoři budou její telefon prodávat. Největší americký mobilní operátor Verizon Wireless již oznámil, že chce nabízet telefon od jihokorejského Samsungu, schopný provozu na obou sítích, do letošního dubna. Verizon operuje v sítí CDMA, zatímco jeho britský partner a částečný vlastník Vodafone provozuje sítě GSM.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám