Hlavní obsah

Mobilní internet v červnu zrychlil na 3,2 Mbit/s 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní internet u tuzemských operátorů v červnu zrychlil proti předchozímu měsíci v průměru o šest procent na téměř 3,2 megabitu za sekundu. Důvodem je postupné zavádění technologie LTE. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Geeksphone

Ilustrační foto

Článek

Největší nárůst zaznamenal T-Mobile, u kterého průměrná rychlost stoupla o 14 procent na 6,5 Mbit/s. Operátorovi tak patří první příčka před Vodafonem, u kterého přenosová rychlost dat vzrostla o jedno procento na 5,5 Mbit/s, a Telefónikou s růstem o čtyři procenta na 3,5 Mbit/s.

Rychlost kabelového internetu jako celek klesla v průměru o 12 procent na 18,6 Mbit/s. Meziročně ale o dvě procenta vzrostla. Připojení přes xDSL meziročně zrychlilo o 38 procent na deset Mbit/s. Připojení po optických vláknech zrychlilo proti květnu o jedno procento na 26,3 Mbit/s a meziročně pak o 15 procent.

Již půl roku roste průměrná rychlost u bezdrátových přípojek Wi-Fi. V červnu se zvýšila z předchozích 8,2 na 8,3 Mbit/s. U jednotlivých poskytovatelů se průměr pohybuje od 3,5 do 16,7 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám