Hlavní obsah

Zakřivené displeje jsou překvapivě odolné

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samsung Galaxy S6 edge je prvním smartphonem na trhu, který má displej na třech stranách. Někteří uživatelé se mohli po zkušenostech s klasickými chytrými telefony obávat, že se zakřivený dotykový panel snadno rozbije. Zbytečně. Přežije totiž bez problémů i opakované mlácení kladivem.

Samsung Galaxy S6 edge toho vydrží opravdu hodněVideo: TechRax

 
Článek

K testu odolnosti vlajkové lodi společnosti Samsung se odhodlali testeři, kteří na serveru YouTube mají vlastní kanál TechRax. Ti pravidelně zkoušejí, co nejnovější chytré telefony vydrží.

Na přístroj se zakřiveným displejem nejprve vzali nožík, který však nenapáchal prakticky žádnou škodu. Proto se rozhodli jít ještě dál – začali do telefonu bušit kladivem. Výsledek? Novinka od jihokorejského elektronického giganta toho vydrží opravdu hodně.

Menší rány kladivem nezpůsobily přístroji prakticky žádné škody, odolné sklo na displeji vydrželo dokonce i větší rány. Teprve ve chvíli, kdy do přístroje testeři začali dávat tak velké rány, že se objevily díry i na stole, začala dotyková plocha praskat. Po chvíli se pak přístroj podařilo zničit úplně, jak jde vidět na videu výše.

Rovný nebo zakřivený?

Nová šestka se v Česku prodává ve dvou různých verzích. Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce a rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – rozdílný je tedy logicky i vzhled. K čemu je zakřivení dobré, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Pracovní tempo obou telefonů udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám