Hlavní obsah

Zájem o nové iPhony vázne, Apple zpomalí výrobu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poptávka po nových iPhonech s pořadovým číslem sedm pokulhává, je výrazně nižší než dřívější odhady společnosti Apple. Kvůli tomu byl nucen americký počítačový gigant snížit objem výroby smartphonů. Upozornil na to portál Nikkei.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

Společnost Apple se již v průběhu minulého roku rozhodla přestat zveřejňovat, jak se daří prodejům nových iPhonů. I to nasvědčuje tomu, že poptávka není kdovíjak vysoká, v opačném případě by se totiž americký počítačový gigant rád pochlubil.

I tak ale podle zdrojů portálu Nikkei vedení podniku s logem nakousnutého jablka přecenilo v posledních měsících zájem o nové iPhony 7 a 7 Plus. Pro první čtvrtletí letošního roku se tak rozhodlo zpomalit produkci o deset procent.

Americký výrobce se tak snaží předejít problémům, které řešil na konci roku 2015. Tehdy vyrobil tolik iPhonů 6s, že je musel vyprodávat ze skladu ještě několik dlouhých měsíců.

Ceny spadly

Ještě na začátku října se iPhone 7 prodával od 21 190 Kč, za větší variantu pak případní zájemci zaplatili baťovských 24 990 Kč. V současnosti je však oba přístroje podle Zboží.cz možné zakoupit ještě levněji. Ceny menší sedmičky startují na 17 499 Kč, za iPhone 7 Plus pak případní zájemci zaplatí 23 190 Kč.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Model iPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus, která má na zadní straně hned dva fotoaparáty. Ty nabízejí rozlišení 12 MPx. Díky nim mohou uživatelé dosáhnout lepších výsledků při focení, využívat mohou například pokročilých změn hloubky ostrosti či bezztrátového zoomu. Menší sedmička nabídne objektiv jen jeden, má nicméně rozlišení 12 MPx a chlubí se také optickou stabilizací, která byla doposud výsadou pouze větší verze.

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připraveny na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 7 a 7 Plus

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám