Hlavní obsah

Vtípek se změnil v drama. Letadlo kvůli obyčejnému mobilu málem neodletělo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krušné chvilky si o víkendu zažili pasažéři vnitrostátního letu australské společnosti Qantas. Pravidelná linka z Melbourne do Perthu nabrala více než dvouhodinové zpoždění a desítky pasažérů vůbec neodletěly. To vše kvůli obyčejnému mobilnímu telefonu a jednomu vtipálkovi.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Quantas (ilustrační foto)

Článek

Víkendový let probíhal zpočátku jako každý jiný. Ještě před odletem si ale jedna cestující všimla, že na palubě je dostupná wi-fi síť s názvem Mobile Detonation Device, tedy mobilní detonační zařízení.

To samozřejmě vzbudilo paniku mezi personálem i pasažéry. Kapitán se vcelku logicky domníval, že jde o nějakého vtipálka, který pouze takto nevhodně pojmenoval hotspot vytvořený ze svého mobilního telefonu. Cestující proto vyzval, aby mu neznámé síťové zařízení vydali.

Desítky lidí neodletěly

Vtipálek se ale nepřihlásil, což více než čtyři desítky cestujících od letu odradilo. Údajně se báli o svou bezpečnost, kvůli čemuž chtěli letadlo opustit. Vyložena samozřejmě musela být i jejich zavazadla, kvůli čemuž let nabral více než dvouhodinové zpoždění.

Letadlo ale nakonec povolení k odletu dostalo, protože řídící letového provozu celkem správně vyhodnotil, že jde o žert.

Pasažér, který svůj hotspot takto nevhodně pojmenoval, měl vcelku štěstí, že nebyl dopaden. Přinejmenším by po něm aerolinky mohly požadovat úhradu nákladů spojených se zpožděním letu. A samozřejmě by mohl být nucen k proplacení propadlých letenek cestujících, kteří se rozhodli vystoupit.

Rozruch na palubě letadla ve Spojených státech způsobil minulý týden také italský profesor ekonomie, který řešil diferenciální rovnici. Jedné z cestujících to přišlo podezřelé a i s ohledem na jeho snědou pleť a „podivný“ přízvuk jej označila za teroristu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám