Hlavní obsah

Huawei má problém, vlajkové lodi zelenají displeje

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huawei Mate 20 Pro je jedním z nejlepších telefonů současnosti, co se týče nabízené výbavy i výkonu. V poslední době se nicméně množí stížnosti nespokojených uživatelů, kterým začaly zelenat dotykové obrazovky tohoto smartphonu.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Článek

Zástupci společnosti Huawei zatím problém oficiálně nekomentovali. V tuto chvíli tak není jasné, zda se problém týká pouze hrstky uživatelů, nebo většího množství přístrojů.

Ukázka zelenajícího displeje

Stížnosti uživatelů jsou nicméně napříč diskusními fóry takřka shodné. Problém tkví v zakřivené obrazovce, v záhybu má totiž displej jinou barvu než na rovné ploše – je zbarvený jakoby dozelena. Obzvlášť je to patrné ve chvíli, kdy na dotykové ploše zobrazíte jednu barvu.

Několik uživatelů již přístroj kvůli vadnému displeji reklamovalo a podle zveřejněných zkušeností uspěli. Výrobce jim telefon vyměnil za jiný.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Foto: archív výrobce

Novinka může fungovat také jako nabíječka.

Cena modelu Mate 20 Pro činí baťovských 24 999 Kč a je takřka ve všech obchodech stejná. Navzdory vyšší cenovce byl zájem o novinku krátce po zahájení prodeje tak vysoký, že byla často nedostupná. [celá zpráva]

Mezi hlavní přednosti novinky patří trojitý fotoaparát Leica, jehož objektivy jsou netradičně uspořádány do čtverce. I díky tomu ale mimochodem zadní strana působí originálně a neokoukaně. Není velkým překvapením, že každý objektiv dělá něco jiného.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na tři objektivy na zadní straně.

Hlavní senzor nabídne rozlišení 40 MPx, standardní úhel záběru, světelnost f1.8, ohnisko 27 mm. Dále je pak k dispozici teleobjektiv s 8Mpx barevným senzorem, světelností f2.4, ohniskem 80 mm, u kterého je k dispozici OIS. Trojlístek objektivů pak uzavírá širokoúhlý objektiv s 20Mpx barevným senzorem (f2.2, ohnisko 16 mm). Samozřejmostí je dvoutónový LED blesk či laserové a fázové ostření.

Výrobce u novinky láká také na rychlonabíjení. V případě, že bude smartphone dobíjen kabelem přímo ze sítě, dosáhne přibližně 70 % kapacity už za půl hodiny. Prostřednictvím bezdrátového napájení pak za 30 minut zhruba 30 % kapacity. Zajímavou novinkou je také zpětné bezdrátové nabíjení. To umožní plně využít vysokokapacitní baterie uvnitř telefonu a sdílet tak energii pro další přístroje, jako jsou například bezdrátová sluchátka.

Mate 20 Pro je zároveň v současnosti nejvýkonnějším smartphonem s operačním systémem Android. Více se o něm dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám