Hlavní obsah

Vodafone zavře v Evropě 15 procent obchodů

– Düsseldorf

Britský mobilní operátor Vodafone v Evropě uzavře asi 15 procent svých obchodů a některé z těch zbývajících zmodernizuje. Na brífinku v Düsseldorfu to novinářům řekl šéf společnosti Nick Read. Chystané změny zdůvodnil tím, že zákazníci čím dál více nakupují na internetu a v kamenných obchodech už čekají jiné služby než dosud.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vodafone v Evropě zmodernizuje svých 7700 obchodů a zhruba 40 procent z nich pak do roku 2021 nabídne širší škálu služeb než ty, které se firma chystá uzavřít. Prodejny Vodafonu se tak více zaměří na personalizované služby.

Read řekl, že zákaznické služby amerických společností Apple a Amazon očekávání klientů změnily. Vodafone chce své služby zlepšit rychleji než jeho někdejší konkurenti, například BT, Deutsche Telecom nebo španělská Telefonica.

Vodafone má nové levné tarify. Nejsou ale pro každého

Mobil

„Jestliže předpokládáte, že 40 procent transakcí bude digitálních, jak to ovlivní ty, kteří se vydají do obchodu? Ty cesty a účel těch obchodů se mění,“ řekl Read novinářům.

„Znamená to, že budeme mít více „zážitkových“ obchodů, méně prodejen klasického formátu a více kiosků a míst, kde si zákazníci budou moci vyzvednout zboží objednané na internetu,“ citovala šéfa Vodafonu agentura Reuters.

V České republice má Vodafone podle webových stránek společnosti 123 obchodů.

Reklama

Související témata:

Související články

Operátoři v cizině jsou stále levnější

Rozhodnutí mobilního operátora T-Mobile nabídnout zákazníkům od září tarify s ne­omezeným internetem je třeba hodnotit kladně, ovšem když se podíváme za...

Výběr článků

Načítám