Hlavní obsah

V Česku se v tichosti začal prodávat nový levný iPhone. Stojí 13 490 Kč

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už na konci března se rodina chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka rozrostla o nový model. Tehdy se však iPhone 5C s nižší kapacitou úložného prostoru a atraktivnější cenovkou prodával pouze na vybraných zahraničních trzích. Nyní jej Apple v tichosti nabídl také v Česku.

Levný iPhone 5CVideo: Apple

 
Článek

Nový iPhone 5C s kapacitou 8 GB se v Česku prodává za 13 490 Kč. Je tedy levnější než například v Anglii, kde za něj zájemci zaplatí 429 liber (14 400 Kč). [celá zpráva]

Kromě kapacity úložného prostoru se novinka nijak neliší od svého předchůdce, který byl odhalen loni. Ceny 16GB a 32GB verzí iPhonu 5C zůstaly zachovány, tyto jablečné telefony tedy stojí 14 790 Kč a 17 390 Kč v závislosti na paměti.

Foto: Novinky

Nabídka 8GB iPhonu 5C v internetovém obchodě Applu.

Základní model 5C nabízí nižší cenu než předchůdci, plastovou konstrukci a k dispozici je v několika různých barevných provedeních. I přes nižší cenu se přitom novinka nemusí stydět za svou hardwarovou výbavu, která víceméně odpovídá předloňské vlajkové lodi s pořadovým číslem pět. [celá zpráva]

Pro řadu analytiků byl ale iPhone 5C při loňské premiéře velkým zklamáním, protože očekávali, že jeho cena bude nižší. „Apple iPhone 5C je skutečně levnější, ale rozhodně není levný,“ prohlásil Neil Mawston, ředitel výzkumné společnosti Strategy Analytics.

Uvedení iPhonu 5C s kapacitou 8 GB a ještě nižší cenou byl tak pro Apple logický krok.

Foto: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám