Hlavní obsah

Nový iPhone 11 zlevnil před Vánocemi o tisíce korun

Novinky, mif

Hned několik tisíc korun je možné díky nejrůznějším vánočním slevám ušetřit při nákupu nového chytrého telefonu iPhone 11 od společnosti Apple. Ceny základního provedení totiž výrazně klesly, jak vyplývá z informací nákupního rádce Zboží.cz. Ten je provozován společností Seznam.cz.

Apple iPhone 11 je nejlevnějším telefonem v nabídce podnikuVideo: archív výrobce

 
Článek

Základní iPhone 11 se začal prodávat na konci září za 20 990 Kč. Za tuto sumu byla varianta s 64GB úložištěm k mání prakticky i během celého října, teprve na konci listopadu začal přístroj markantněji zlevňovat.

Tři iPhony, iPad a hodinky. Apple odhalil nejvíce novinek ve své historii

Mobil

Na nejnižší hranici se přitom dostal nyní, kdy jej podle Zboží.cz nabízí tuzemští prodejci za částky startující na 18 890 Kč. Platí to však pouze pro některá barevná provedení, u jiných si obchodníci naúčtují klidně i více.

I tak je tato částka výrazně atraktivnější než v případě modelů iPhone 11 Pro a 11 Pro Max. U prvního zmiňovaného smartphonu totiž ceny aktuálně startují na 27 050 Kč, u druhého pak na 29 800 Kč – vyšplhat se ale mohou klidně i na více než 40 000 Kč.

Apple iPhone 11 ProVideo: archív výrobce

Omezení se najdou

Ve srovnání se špičkovými modely, které mají slůvko Pro v názvu, se nicméně případní zájemci musí u levnější novinky smířit s některými kompromisy. Kvalitní OLED obrazovku nahradil například obyčejný LCD panel s úhlopříčkou 6,1 palce, k dispozici je také pouze duální optika místo trojitého fotoaparátu. Na druhou stranu předchůdce měl na zadní straně pouze jeden fotoaparát, v případě nové jedenáctky jde tedy rozhodně o posun správným směrem.

Duální fotoaparát u novinky staví na hlavním 12megapixelovém fotoaparátu, který je doplněn o širokoúhlý objektiv.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 11

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 11

Spousta barevných variant

Po stránce výkonu by měl být iPhone 11 stejně výkonný jako další dva jablečné smartphony, které si odbyly premiéru tento týden na slavnostní akci v americkém Cupertinu. Bude totiž vybaven stejným procesorem. Navzdory vysokému výkonu si novinka také polepšila v otázce výdrže baterie, bez elektrické zásuvky se obejde o hodinu déle než loňský iPhone XR.

Na rozdíl od prvních dvou novinek přijde iPhone 11 na pulty obchodů v daleko více barevných variantách. Konkrétně budou moci případní zájemci moci volit mezi černou, bílou, žlutou, zelenou, fialovou a červenou variantou. V pastelových barvách působí jablečná novinka velmi moderním dojmem.

Horší však ve srovnání s dalšími dvěma telefony bude odolnost, k dispozici bude pouze standard IP67, pod vodou tedy přístroj bude schopný pracovat až do hloubky jednoho metru. Konstrukce telefonu je zhotovena z hliníku a odolného skla.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 11

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 11

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám