Hlavní obsah

Situace se zlepšila, skládačky od Samsungu jsou opět k mání

Na konci srpna šly do prodeje dvě nové skládačky s ohebným displejem od společnosti Samsung. Zájem o modely Galaxy Z Flip3 a Galaxy Z Fold3 byl ale takový, že některé modely byly beznadějně vyprodané. Nyní se situace zlepšila a tuzemští obchodníci mají skladem opět drtivou většinu variant obou novinek.

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Fold3 5GVideo: Novinky

 
Článek

Zákazníci v minulém měsíci smartphony vykoupili patrně kvůli tomu, že Samsung nasadil u obou novinek atraktivnější cenovky než u předchůdců. U modelu Z Flip3 5G spadla pořizovací cena v porovnání s předchůdcem z 42 999 Kč na 26 999 Kč v případě základního modelu s 8GB pamětí a 128GB úložištěm. Verze s 256GB úložištěm pak vyjde na 28 999 Kč.

Mobilní telefon Z Fold3 5G je možné v České republice zakoupit za 46 999 Kč (12/256 GB), respektive za 48 999 Kč (12/512 GB). Předchůdce přitom startoval cenu základního modelu v době uvedení na trh na částce 54 999 Kč. Všechny představené novinky přitom přinášejí vyšší výkon a celou řadu dalších vylepšení.

Smartphony s ohebnými displeji jsou fenomén. Jak je to ale s opravami?

Mobil

Skládací chytrý telefon Galaxy Z Flip3Video: Novinky

Každý umí něco jiného

Model Z Fold3 je stejně jako předchůdce určen uživatelům, kteří touží po maximální produktivitě a zároveň po zábavě na nejvyšší úrovni. Skládací konstrukci využívá k tomu, aby jeho majitelé mohli využívat smartphone také jako tablet. V útrobách se ukrývá ohybný displej s úhlopříčkou 7,6 palce, menší obrazovka je pak zvenčí, ta se používá ve složeném stavu. Novinkou je podpora dotykového pera S Pen.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Z Flip3 je opět designovým skvostem. Skládací konstrukci využívá k tomu, aby v kapse nezabíral tolik místa. V podstatě má tedy rozměry klasického smartphonu, který ale v půlce přehnete na polovinu. V zavřeném stavu poslouží i jednoduchý informační displej na vnější straně. Ten je nicméně daleko větší než u předchůdce.

První generaci telefonů s ohebným displejem uvedl Samsung na trh již v roce 2019. „Nyní přichází určitý zlom. Třetí generace, která nese několik důležitých vylepšení, ukazuje, že skládací telefony mají potenciál stát se novým běžným standardem. Čísla prodejů to potvrzují,“ prohlásil Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsungu pro Česko a Slovensko.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám