Hlavní obsah

Seznam.cz nabídne novou čtečku QR kódů pro mobilní telefony

Novinky, Miloslav Fišer

Česká portálová jednička Seznam.cz uzavřela spolupráci s firmou 3GVision, která je vedoucím světovým výrobcem technologie na skenování čárových kódů pro mobilní telefony. Tato spolupráce mimo jiné umožní lidem jednoduchý přístup na služby Seznamu právě pomocí čárových kódů - takzvaných QR kódů, které budou umístěny například v časopisech.

Foto: mif, Novinky

QR kódy mohou například informovat o nabídce bydlení, nejbližším hostinci, či nejkratší cestě.

Článek

QR kód se na první pohled výrazně neliší od obyčejného čárového kódu. Obsahuje ale daleko více informací, které mohou využít především mobilní telefony při přístupu na internet.

Foto: mif, Novinky

QR kód

Všechny informace z kódu získáte velice jednoduše pouhým přiložením fotoaparátu ke QR značce. Potřeba je k tomu však ještě speciální software, který dokáže kód dešifrovat.

Právě proto oba partneři nabídnou v rámci spolupráce novou QR čtečku v barvách Seznamu, která bude plně lokalizována do českého jazyka. Dostupná navíc bude verze pro širokou škálu mobilních telefonů, které jsou postaveny na platformách Symbian, Windows Mobile, Android či Java. Chybět nebude ani varianta pro iPhone.

QR kódy se mohou skrývat kdekoliv

V praxi to bude vypadat tak, že speciální QR kódy budou umístěny například na webových stránkách, na zboží, v časopisech, na plakátech, na billboardech, nebo u log firem.

Přečtením tohoto kódu budou moci lidé dostávat nejnovější zprávy o počasí nebo sportu, ale například získají i přístup k lokalizovaným mapám, videím, zvláštním cenovým nabídkám nebo turistickým informacím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám