Hlavní obsah

Prodeje iPhonů jsou rekordní, do Česka dorazí za dva týdny

Novinky, ort

Nové iPhony 6S a 6S Plus se začaly prodávat teprve minulý týden v pátek. Zástupci společnosti Apple se přesto už po víkendu pochlubili, jak velký zájem o oba chytré telefony s logem nakousnutého jablka je. Překonal všechny předchozí rekordy, za první tři dny se prodalo přes 13 miliónů přístrojů.

Foto: Jonathan Alcorn, Reuters

Lidé v Los Angeles zkouší nové iPhony.

Článek

Doposud držela rekord předchozí generace jablečných smartphonů – iPhony 6 a 6 Plus. Těch se za první tři dny loni v září prodalo přes deset miliónů.

Apple však doposud neprozradil, zda převyšuje zájem o větší či menší verzi nového iPhonu. „Prodeje nových iPhonů 6S a 6S Plus byly fenomenální. Překonává to všechny předchozí prodejní výsledky v historii Applu,“ prohlásil šéf společnosti Tim Cook.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

„Zpětná vazba od zákazníků je neuvěřitelná. Milují 3D Touch a Živé fotografie. A my se nemůžeme dočkat, až přineseme zákazníkům iPhone 6S a 6S Plus v ještě více zemích,“ doplnil Cook s tím, že by se tak mělo stát 9. října.

Právě druhý pátek v říjnu by se měly nové jablečné smartphony objevit na pultech obchodů v dalších více než 40 zemích. Mezi nimi nebude chybět ani Česká republika.

Obě novinky s logem nakousnutého jablka jsou svým vzhledem prakticky k nerozeznání od loňských modelů, mají i stejné rozměry a úhlopříčky obrazovky – 4,7 a 5,5 palce. Nabízejí ale samozřejmě řadu nových vychytávek, jak Novinky informovaly již dříve. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám