Hlavní obsah

Před lety to nevyšlo, přesto to zkouší znovu. Chystá se mobil s obří baterií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Před pár lety se společnost Energizer snažila uspět se smartphonem, který nabídne extrémní výdrž baterie. Skončilo to naprostým fiaskem, zájem projevilo jen 11 lidí. Tradiční americký výrobce baterií to ale nyní zkouší znovu. Ještě tento měsíc se chystá odhalit úplně nový model, jehož hlavním lákadlem bude právě velká kapacita zabudovaného akumulátoru.

Foto: archiv výrobce

Power Max P18K Pop

Článek

Novinka by si měla odbýt premiéru na největším mobilním veletrhu MWC 2024, který se bude konat již přespříští týden ve španělské Barceloně. Na výstaviště nový smartphone přiveze francouzská firma Avenir Telecom, která je držitelem celosvětové licence na výrobu mobilů a příslušenství pod značkou Energizer.

Výrobce v pozvánce slibuje, že půjde o telefon s největší baterií na světě. Zatímco konkurenti se zpravidla chlubí akumulátorem o kapacitě okolo 5000 mAh, novinka nabídne 28 000 mAh. To je větší hodnota než v případě většiny powerbank.

Novinka by se měla jmenovat P28K. Přístroj má mít údajně 6,78palcový displej a trojitý fotoaparát vzadu. Na bližší specifikace si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Foto: archiv výrobce

Pozvánka na představení nového mobilu

Nedocenitelný parťák na cesty. Na co dávat pozor při výběru powerbanky

Testy

Chtěli miliony, vybrali jen statisíce

Na trhu se měl mobil s extrémní kapacitou baterie pod značkou Energizer objevit již v roce 2019. Vybrat peníze na rozjetí masové výroby se snažili tvůrci prostřednictvím crowdfundingového serveru IndieGoGo, jak Novinky.cz informovaly již dříve.

Původně požadovali po příznivcích částku alespoň 1,2 milionu dolarů, tedy v přepočtu podle aktuálního kurzu více než 28,31 milionu korun. Nakonec přispělo pouze 11 lidí, a to dohromady částkou 15 005 dolarů, což je 354 012 Kč.

Největším lákadlem modelu Power Max P18K měla být baterie s kapacitou 18 000 mAh. Díky tomu by měl přístroj, který se pyšnil značkou Energizer, vydržet bez nabíječky celý pracovní týden.

Foto: archiv výrobce

Power Max P18K Pop

Největší výhoda = největší slabina

Právě velká baterie byla zároveň největší slabinou tohoto kousku. Bezkonkurenčně šlo totiž o nejtlustší telefon za poslední dekádu. V pase měl 18 mm, byl tedy větší než dva na sobě položené chytré telefony. Tloušťka tohoto mobilu se mohla srovnávat spíše s notebookem – většina nabízených kusů totiž měla už před lety v pase méně než dva centimetry.

V ostatních parametrech se již model Power Max P18K nijak nelišil od běžných smartphonů. Jeho displej lákal na úhlopříčku 6,2 palce a rozlišení 2280 × 1080 obrazových bodů. Vepředu byl výsuvný duální fotoaparát, vzadu pak trojitá optika.

Srdcem telefonu byl osmijádrový procesor Mediatek Helio P70 taktovaný na 2 GHz. Stroj dostal do vínku dále 6 GB operační paměti a 128 GB, nechyběl ani slot pro paměťové karty.

Mobil s extrémní výdrží se vyrábět nebude. Zájem mělo jen 11 lidí

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám