Hlavní obsah

O mobily s Firefoxem je obrovský zájem, prodejci nestíhají ukojit poptávku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci dubna se začaly prodávat první telefony s novým operačním systémem Firefox, které společnost Geeksphone odhalila začátkem roku. Přestože jsou přístroje primárně určeny pro vývojáře, zájem o ně je obrovský. Uvedl to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Foto: Geeksphone

Telefony s operačním systémem Firefox

Článek

„Prodej vývojářských telefonů s Firefox OS se setkal s velkým zájmem uživatelů, a jak společnost Geeksphone v e-mailu zákazníkům přiznává, nedaří se jí plně uspokojovat poptávku,“ konstatoval Cvrček.

„E-shop je aktuálně dost často vypnutý s informací, že telefony jsou vyprodány. Nově dostupné zásoby pak bývají rychle vyprodány. Vypínání celého obchodu však zamrzí, protože si uživatelé nemají možnost zkontrolovat stav svých objednávek. Doufejme, že podobné problémy se podaří brzy vyřešit,“ uzavřel Cvrček.

Foto: Geeksphone

Keon (vlevo) a Peak

Zákazníci mohou vybírat ze dvou modelů. Základní Keon disponuje procesorem Qualcomm Snapdragon S1 s taktem 1 GHz a 512 MB operační paměti. Úložný prostor dosahuje kapacity 4 GB a je možné jej rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD. Novinka nabídne 3,5palcový displej s rozlišením HVGA a třímegapixelový fotoaparát.

Druhý model nazývaný Peak je ve srovnání s Keonem vybaven 4,3palcovým IPS displejem s rozlišením qHD a osmimegapixelovým fotoaparátem. Peak bude také výkonnější, a to především díky procesoru Qualcomm Snapdragon S4, který bude pracovat na frekvenci 1,2 GHz. Ve výbavě obou modelů nechybí WiFi, světelný senzor, GPS čip či G-Senzor pro automatické otáčení displeje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám