Hlavní obsah

Neomezená data vzali lidé útokem, systémy T-Mobilu jsou přetížené

Novinky, mif

O letní akci T-Mobilu, v jejímž rámci mohou lidé získat balíček neomezených dat ke svému tarifu zadarmo, je obrovský zájem. V posledních dnech dokonce tak velký, že jsou systémy přetížené a lidé si v některých případech nemohou službu vůbec aktivovat.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile

Článek

Růžový operátor spustil akci s daty bez limitu už na konci června. Všichni majitelé paušálních tarifů i předplacených karet si mohou v aplikaci Můj T-Mobile aktivovat nový balíček s názvem Neomezená data na léto.

Balíček s neomezeným datovým limitem přitom bude platný po dobu 30 dní a je možné jej aktivovat opakovaně, avšak pouze do 31. srpna.

Aplikace hlásí chyby

Ale právě časové omezení platnosti balíčku na jeden měsíc se ukázalo jako problematické. Většina lidí si totiž aktivovala balíček hned na začátku a nyní se jej snaží obnovit. Zájem je nicméně tak obrovský, že systémy T-Mobilu nápor zákazníků nestíhají.

„Neomezená data je možné aktivovat jen v aplikaci. Od rána je ale systém přetížený, a proto to nemusí jít obnovit nebo to hlásí chyby. Za komplikace se omlouvám,“ uvedla jedna z pracovnic T-Mobilu na Twitteru.

Právě na této mikroblogovací síti si uživatelé na nemožnost aktivovat balíček stěžují. Jak je z řádků výše patrné, vše je nicméně způsobeno pouze přetíženým systémem, lidé si tedy budou moci neomezená data aktivovat i později.

Není to poprvé, co T-Mobile řeší peripetie se svou letní akcí. Už v první polovině prázdnin byl zájem o předplacené karty tak obrovský, že byly v některých obchodech nedostupné. Právě předplacenky totiž představují nejlevnější možnost, jak se k neomezenému připojení dostat.

Neomezená data má i Vodafone, O2 vyčkává

Na neomezená data láká také Vodafone. Nejmladší český operátor se místo časově omezené nabídky vydal cestou nových mobilních tarifů s neomezeným datovým balíčkem. Nové tarify ale mají citelně omezenou rychlost a jsou určeny výhradně pro více lidí.

O2 zatím neomezená mobilní data v nabídce nemá. Zástupci operátora nicméně již dříve uvedli, že na nové nabídce pracují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám