Hlavní obsah

Neomezená data zadarmo Čechy nadchla. SIM karty jsou v některých obchodech vyprodané

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývalému zájmu o SIM karty od společnosti T-Mobile musí čelit tuzemští operátoři, v některých obchodech jsou dokonce předplacené karty zcela vyprodané. Důvodem zvýšeného zájmu je s největší pravděpodobností letní akce růžového operátora, díky níž mohou lidé získat neomezená mobilní data na celé léto v podstatě zadarmo.

Foto: Eva Plevier, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Zaznamenali jsme zvýšený zájem o T-Mobile Twist karty po spuštění kampaně,“ reagovala na dotaz Novinek Anna Hroudová z tiskového oddělení růžového operátora.

Právě předplacené Twist karty totiž představují pro lidi nejjednodušší cestu, jak akci T-Mobilu využít, pokud u něj nemají žádnou jinou službu. Může jít tedy klidně i o zákazníky O2 a Vodafonu, kteří si předplacenou kartu pořídí pouze na léto, aby mohli akci s neomezenými daty využít.

Na trhu by měl být SIM karet dostatek.
Anna Hroudová z tiskového oddělení T-Mobilu

„Nicméně platí, že akce se týká Twist zákazníků, kteří mají aktivní roční nebo měsíční datový balíček, až následně je možné v aplikaci Můj T-Mobile aktivovat balíček Neomezené léto,“ podotkla Hroudová s tím, že podíl zákazníků Twist na letní akci činí 12 procent.

Podle ní se lidé nemusejí obávat toho, že by SIM karty zmizely kvůli velkému zájmu ze strany zákazníků z pultů obchodů úplně. „Pokud jsou někde vyprodané, jde patrně o lokální případ a není problém, aby obchod karty objednal. Na trhu by jich měl být dostatek,“ uzavřela Hroudová.

Neomezená data poprvé v Česku

T-Mobile přinesl do Česka neomezená mobilní data jako první, byť pouze jako akční balíček. Všichni majitelé paušálních tarifů i předplacených karet si mohou od čtvrtka v aplikaci Můj T-Mobile aktivovat nový balíček s názvem Neomezená data na léto.

Balíček s neomezeným datovým limitem přitom bude platný po dobu 30 dní a je možné jej aktivovat opakovaně, avšak pouze do 31. srpna.

Na konci června pak s novou nabídkou přispěchal Vodafone. Nejmladší český operátor se místo časově omezené nabídky vydal cestou nových mobilních tarifů s neomezeným datovým balíčkem. Nové tarify ale mají citelně omezenou rychlost a jsou určeny výhradně pro více lidí.

O2 zatím neomezená mobilní data v nabídce nemá.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám