Hlavní obsah

Nejvýkonnější chytrý telefon na světě bude stát 6400 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ty nejlepší chytré telefony v dnešní době stojí více než 15 000 korun. Čínská společnost Xiaomi Tech ale už v loňském roce ukázala, že to nemusí být pravidlem, když uvedla na trh špičkový model MI2 za cenu nižší než 7000 Kč. Nyní přichází s novým nástupcem nazývaným MI2S a pyšnícím se titulem nejvýkonnější smartphone na světě. Koupit jej bude přitom možné za stejně příznivou cenu jako předchůdce.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2S

Článek

Až doposud byl za nejvýkonnější chytrý telefon považován Samsung Galaxy S4, dokazovaly to i všechny testy. Přestože papírově je podle hardwarových součástek vlajková loď jihokorejského giganta stále králem, ve skutečnosti tomu tak není.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Xiaomi MI2S získal podle serveru GSM Arena vyšší hodnocení v benchmarku AnTuTu (25 913 vs. 23 607 bodů), a to i přesto, že je vybaven procesorem s nižším taktem. Konkrétně se jedná o čtyřjádrový čip Krait 300 s frekvencí 1,7 GHz z čipsetu Snapdragon 600. Procesor modelu Galaxy S4 je taktován na 1,9 GHz a má také čtyři jádra. [celá zpráva]

Pro úplnost dodejme, že Xiaomi MI2S je vybaven grafickým jádrem Adreno 320 a 2 GB operační paměti. Displej nabídne úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení 1280 x 720 pixelů. Chybět nebude ani vestavěný fotoaparát. Konkrétně v závislosti na kapacitě úložného prostoru bude použit 8 nebo 13MPx senzor.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2S

Při běžné práci vyšší výkon není vůbec poznat. Velký rozdíl ale zaznamenáte při nákupu zařízení. Samsung Galaxy S4 se totiž podle nákupního rádce Zboží.cz na tuzemském trhu nabízí v rámci předobjednávky za 15 645 Kč. Čínský konkurent je více než dvakrát levnější.

Xiaomi MI2S se bude v dohledné době nabízet za 1999 juanů (6400 Kč) v případě modelu s 16GB úložným prostorem. V prodeji se objeví také verze s 32GB pamětí za 2299 juanů (7400 Kč). Zda bude novinka dostupná také mimo čínský trh, zatím výrobce nepotvrdil. Předchůdce se ale v České republice oficiálně neprodával.

Foto: Xiaomi Tech

Xiaomi MI2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám