Hlavní obsah

Nejlepším fotomobilům už nekraluje Xiaomi, do čela žebříčku se vyhoupl Huawei

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Huawei ve čtvrtek odhalila svou nejnovější vlajkovou loď zvanou Mate 40 Pro, která opět nastavila vyšší laťku mobilní fotografie. Podle serveru DxOMark, jenž se soustřeďuje na hodnocení kvalit fotoaparátů, jde totiž o vůbec nejlepší fotomobil na trhu.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate 40 Pro

Článek

Server DxOMark udělil modelu Huawei Mate 40 Pro skóre 136 bodů za kvalitu kamery, což se zatím žádnému jinému telefonu nepodařilo. Sesazen z pomyslného trůnu tak byl model Xiaomi Mi 10 Ultra, který doposud kraloval se skórem 133 bodů. Není bez zajímavosti, že třetí příčka patří opět společnosti Huawei – konkrétně modelu P40 Pro (132 bodů).

Do první desítky se dále dostaly modely Xiaomi Mi 10 Pro (128 bodů), Vivo X50 Pro+ (127 bodů), Oppo Fild X2 Pro (126 bodů), Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (126 bodů), Honor 30 Pro+ (125 bodů), Apple iPhone 11 Pro Max (124 bodů) a Huawei Mate 30 Pro 5G (123 bodů).

Prémiové fotoaparáty a pokročilá výbava. Huawei ukázal vyzyvatele iPhonů

Mobil

Huawei Mate 40 Pro má na zadní straně čtyři objektivy, jsou elegantně ukryty v černém kruhu, a to včetně blesku. Na vývoji fotografické soustavy se opět podílela známá firma Leica, která se proslavila především výrobou vlastních fotoaparátů.

Konkrétně má telefon k dispozici hlavní 50megapixelovou kameru, která staví na senzoru o velikosti 1/1,28 palce. Objektiv s ohniskem 23 mm nabízí velmi dobrou světelnost f1.9, což by mělo přijít vhod například při focení ve špatných světelných podmínkách. Nechybí ani optická stabilizace OIS.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate 40 Pro

Systémem OIS je mimochodem vybaven také periskopický pětinásobný optický zoom s rozlišením 12 MPx. Ohnisková vzdálenost u něj činí 12 mm a světelnost f3.4. Třetím v pořadí je širokoúhlá kamera s rozlišením 20 MPx a světelností f1.8.

Čtvrtý objektiv na zadní straně není určen sám o sobě k focení, jde o pomocnou optiku pro laserové zaostřování (AF). Pro úplnost dodejme, že na čelní straně se nachází dvojitá optika, jde o kombinaci 13Mpx selfie kamery a 3D senzoru, který se stará o bezpečné odemykání zařízení prostřednictvím technologie na rozeznávání obličejů.

Bližší informace o modelu Mate 40 Pro, který se bude nabízet v obchodech za 33 990 Kč, naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Huawei Mate 40 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám