Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Huaweie je nedostatkové zboží. Vyšší ceně navzdory

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice se začal ve čtvrtek oficiálně prodávat nový smartphone Huawei Mate 20 Pro, který je novou vlajkovou lodí tohoto čínského podniku. Navzdory vyšší cenovce je o novinku takový zájem, že řada přístrojů se rozebrala už v rámci předobjednávek a některé obchody tak již nyní hlásí vyprodáno.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Článek

Cena modelu Mate 20 Pro činí baťovských 24 999 Kč a je takřka ve všech obchodech stejná. Skladem mají nicméně novinku pouze někteří prodejci, a to navíc ještě jen zpravidla v černém provedení. Atraktivnější barevné varianty jsou zatím nedostupné.

Podle informací některých prodejců přijde další várka přístrojů na sklady až v druhé polovině listopadu, tedy za více než dva týdny. To vše ilustruje, jak velký je o novou dvacítku zájem, neboť v některých obchodech se skladové zásoby rozebraly už v rámci předobjednávek.

Oficiální čísla prodejů však zástupci společnosti Huawei zatím nezveřejnili.

Trojitý fotoaparát v hlavní roli

Mezi hlavní přednosti novinky patří trojitý fotoaparát Leica, jehož objektivy jsou tak trochu netradičně uspořádány do čtverce. I díky tomu ale mimochodem zadní strana působí originálně a neokoukaně. Není velkým překvapením, že každý objektiv dělá něco jiného.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Foto: archív výrobce

Novinka může fungovat také jako nabíječka.

Hlavní senzor nabídne rozlišení 40 MPx, standardní úhel záběru, světelnost f1.8, ohnisko 27 mm. Dále je pak k dispozici teleobjektiv s 8Mpx barevným senzorem, světelností f2.4, ohniskem 80 mm, u kterého je k dispozici OIS. Trojlístek objektivů pak uzavírá širokoúhlý objektiv s 20Mpx barevným senzorem (f2.2, ohnisko 16 mm). Samozřejmostí je dvoutónový LED blesk či laserové a fázové ostření.

Výrobce u novinky láká také na rychlonabíjení. V případě, že bude smartphone dobíjen kabelem přímo ze sítě, dosáhne přibližně 70 % kapacity už za půl hodiny. Prostřednictvím bezdrátového napájení pak za 30 minut cca 30 % kapacity. Zajímavou novinkou je také zpětné bezdrátové nabíjení. To umožní plně využít vysokokapacitní baterie uvnitř telefonu a sdílet tak energii pro další přístroje, jako jsou například bezdrátová sluchátka.

Špičkový výkon

Mate 20 Pro představuje to nejvýkonnější z portfolia společnosti Huawei, což je zásluha především nového procesoru Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 % výkonnější, a přitom až o 40 % šetrnější k baterii. Více se o tomto výkonném čipsetu, který mimochodem pracuje se systémem umělé inteligence, dozvíte v našem dřívějším článku.

Do vínku dostal přístroj dále 6 GB operační paměti, 128GB úložiště a akumulátor s kapacitou 4200 mAh. Stroj nabízí 6,4palcový displej s rozlišením 3120 x 1440 obrazových bodů a technologií AMOLED, který zabírá prakticky celou čelní stranu telefonu.

Foto: archív výrobce

Mate 20 Pro

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na tři objektivy na zadní straně.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám