Hlavní obsah

Nápad s krytem zaujal. Lidé mladíkům poslali milióny

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dva měsíce bojovali o přízeň uživatelů mladíci z amerického Austinu na crowdfundingovém serveru Indiegogo, který nápadití jedinci využívají k rozjetí masové výroby. Zaujmout se snažili novým krytem pro iPhony 7 a 7 Plus. A vyplatilo se, lidé jim poslali milióny.

Foto: archív tvůrců

Kryt Fuze

Článek

Kryt, který zaujal bezmála dva tisíce lidí, využívá jedné z největších slabin nových smartphonů s logem nakousnutého jablka. S jeho použitím totiž uživatelé opět získají sluchátkový konektor, který oběma sedmičkám od Applu chybí.

V krytu je navíc integrovaná druhá baterie. Do verze pro menší sedmičku se vešel akumulátor s kapacitou 2400 mAh, varianta pro iPhone 7 Plus pak nabízí kapacitu 3600 mAh. Další výhoda je tedy zřejmá, kryt dokáže prodloužit výdrž baterie.

Foto: archív tvůrců

Průřez krytem Fuze

Vyzdvihnout si novinka zaslouží také pro svou odolnou konstrukci. To jinými slovy znamená, že by měl kryt poměrně dobře chránit telefon proti poškození, například při pádech z výšky na zem. Přitom tloušťka krytu narostla proti samotnému telefonu pouze o pět milimetrů, jeho hmotnost činí 28 gramů.

Všechny přednosti se nakonec vyplatily. Lidé poslali mladíkům 143 453 dolarů, tedy v přepočtu více než 3,6 miliónu korun. Zájmu lidí se nedá příliš divit. Každý, kdo přispěl částkou alespoň 49 dolarů (1200 Kč), totiž vlastní kryt dostane.

Přispívat na serveru Indiegogo bylo možné pouze do minulého týdne, aktuálně kryt tak již není možné zakoupit. To se v budoucnu samozřejmě změní, až výrobce rozjede masovou výrobu – stane se tak ale s největší pravděpodobností až po Vánocích.

Foto: archív tvůrců

Telefon s krytem přibere v pase pouze pět milimetrů

Sluchátka? Jen s redukcí

Nové iPhony nabízejí celou řadu vylepšení, zároveň však některé uživatele zklamou absencí sluchátkového konektoru. Zástupci amerického počítačového gigantu odstranění sluchátkového konektoru z iPhonů obhajovali tak, že je jednoduše nutné se „posunout dál“.

Tedy že konektor jack 3,5 mm je již příliš zastaralý. Budoucnost prý vidí v bezdrátových sluchátkách, která zkrátka tradiční konektor již nepotřebují. Zapojit se do iPhonů 7 a 7 Plus i přesto dají klasická kabelová sluchátka, avšak pouze do rozhraní lighting, které doposud bylo využíváno k napájení a k synchronizaci s počítačem. V takovém případě se však lidé neobejdou bez redukce z konektoru lighting na jack 3,5 mm.

Sluší se nicméně podotknout, že při používání kabelových sluchátek nebudou lidé moci nabíjet svůj chytrý telefon. Tedy pokud si nezakoupí další redukci…

Nové iPhony 7 a 7 PlusVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám