Hlavní obsah

MWC 2017: Mobilní Windows ještě neřekly poslední slovo. Ukazují se na špičkovém hardwaru

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při přehledu zajímavých novinek z největšího mobilního veletrhu MWC by se mohlo zdát, že telefony s operačním systémem Windows takřka vymřely a kompletní nadvládu převzal konkurenční Android. To ale není tak úplně pravda. Na platformu od Microsoftu a k tomu navíc špičkový hardware láká například Alcatel Idol 4 Pro.

Foto: archív výrobce

Alcatel Idol 4 Pro

Článek

Novinka od společnosti Alcatel je vybavena 5,5palovým displejem s rozlišením Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů). Obrazovka se navíc chlubí technologií AMOLED, díky které by měla nabídnout věrné barevné podání, bezchybné pozorovací úhly a v neposlední řadě i dobrou čitelnost na slunci.

Mimochodem skleněný není pouze displej, ale také zadní strana přístroje. Obě strany spojuje kovový rámeček.

Sofistikovaná konstrukce

Čtyřka zaujme stejně jako předchůdce také svou sofistikovanou konstrukcí. Horní i spodní strana jsou totiž symetrické, a tak uživatel nemusí vůbec řešit, jak zrovna chytil telefon do ruky. Displej se vždy přetočí tak, jak je potřeba.

Foto: archív výrobce

Alcatel Idol 4 Pro

Stroj je poháněn čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 820, který byl ještě v loňském roce tím nejlepším, co bylo možné zakoupit. A i letos patří k těm nejrychlejším čipům na světě. U tohoto čtyřjádrového procesoru jsou dvě jádra taktována na 1,6 GHz a další dvě na 1,25 GHz.

Idol 4 Pro má dále k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, nechybí ani podpora paměťových karet typu microSD. Výkon by měl být dostatečný i pro chod virtuální reality.

Ve výbavě novinky nechybí ani 21megapixelový fotoaparát na zadní straně, 8megapixelový senzor vepředu, čtečka otisků prstů a také stereofonní reproduktory.

Jako počítač

Zajímavá je i funkce Continuum. Díky ní dokážou oba chytré telefony zastoupit klasický stolní počítač, stačí připojit monitor, klávesnici a myš. Jak to funguje v praxi, jsme informovali už v jednom z dřívějších článků. [celá zpráva]

Na pultech evropských obchodů by se měl Idol 4 Pro objevit v červnu za 599 eur, tedy v přepočtu něco málo přes 16 000 korun.

Foto: archív výrobce

Alcatel Idol 4 Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám