Hlavní obsah

Motorola přináší nerozbitný mobil s operačním systémem Windows

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový mobilní telefon od Motoroly s názvem MC75 neoslní kompaktními rozměry, tenkým elegantním vzhledem, nízkou hmotností, ani škálou metalických pastelových barev, v kterých byste jej mohli zakoupit. Přesto svůj základní úkol plní na výbornou – je takřka nerozbitný. Většině uživatelů však bude nový mobil připomínat spíše vysílačku.

Článek

Motorola MC75 patří mezi zařízení typu EDA (Enterprise Digital Assistant), která jsou určena speciálně pro ztížené pracovní podmínky v terénu. Novinka kombinuje vysokorychlostní přístup k hlasu a datům s podporou 3G sítí založených na HSDPA a CDMA-EVDO (Rev A) standardech pro bezdrátovou komunikaci.

Odolné EDA zařízení nabídne bezdrátové připojení k internetu pomocí standardu WiFi 802.11a/b/g a 2megapixelovou digitální, samozaostřovací kameru. Srdcem zařízení je procesor společnosti Intel, konkrétně se jedná o model XScale PXA270 s frekvencí 624 MHz.

Počítačové nadšence dozajista potěší, že zařízení pracuje pod operačním systémem Microsoft Windows Mobile 6.0. Podle očekávání bude MC75 celosvětově k dispozici ve třetím čtvrtletí roku 2008.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám