Hlavní obsah

Mobil se dvěma displeji patřil ke špičce, teď se vyprodává za pár tisíc korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl výkladním klenotem společnosti HTC, model U Ultra byl tím nejlepším v nabídce tohoto výrobce. Tomu odpovídala také cenovka, za kterou se unikátní smartphone se dvěma displeji prodával. Nyní se však cena propadla na naprosté dno, jak vyplývá z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: HTC U UltraVideo: HTC

 
Článek

Hned na úvod se sluší zmínit, že premiéru si model HTC U Ultra odbyl již v roce 2017. Tehdy jej případní zájemci mohli zakoupit za 21 890 Kč. To byla poměrně ambiciózní částka, neboť za méně než 20 tisíc se tehdy nabízel dokonce i konkurenční iPhone 7 od společnosti Apple, jemuž často bývá vysoká pořizovací cena vyčítána.

Jenže dva roky na pultech obchodů udělaly své, a navzdory špičkovým parametrům již na vrchol potravního řetězce někdejší vlajková loď nepatří. Přesto je velkým překvapením, kam až cena klesla. Aktuálně je totiž podle Zboží.cz možné pořídit smartphone za 4189 Kč, za méně než pět tisíc přitom tento model nabízí celá řada prodejců.

Foto: archív výrobce

Druhý displej se ukrývá v horní části čelní strany.

A to je s ohledem na nabízenou výbavu velmi atraktivní cenovka. Srdcem telefonu je čtyřjádrový procesor Snapdragon 821, jehož dvě jádra jsou taktována na 2,15 GHz a další dvě na 1,6 GHz. Do vínku dostal stroj dále 4 GB operační paměti. Na výběr bude z úložných prostorů o velikosti 64 a 128 GB, v obou případech se přitom počítá s podporou paměťových karet typu microSD.

Patrně největším lákadlem modelu U Ultra je integrace druhého displeje. Prakticky celou přední stranu zakrývá displej s úhlopříčkou 5,7 palce, který se chlubí rozlišením 2560 × 1440 obrazových bodů. Horní okraj lemuje nicméně ještě druhý monitor.

Jde v podstatě o malý tenký proužek s úhlopříčkou 2,05 palce a rozlišením 1040 × 160 pixelů. Jeho hlavním úkolem je nepřetržitě zobrazovat všechny důležité informace, jako jsou například aktuální čas, nesplněné úkoly, schůzky z kalendáře či zástupce zvolených aplikací a kontaktů.

Foto: archív výrobce

HTC U Ultra

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám