Hlavní obsah

Lenovo jedná o spolupráci při výrobě smartphonů, potvrdilo vedení firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská firma Lenovo Group, která je druhým největším výrobcem osobních počítačů na světě, jedná s neidentifikovanou firmou o spolupráci v oboru chytrých telefonů. Zástupci Lenova to uvedli v úterním sdělení pro hongkongskou burzu, žádné bližší informace ale nepodali. Podle japonských médií jedná Lenovo o společném podniku na výrobu a distribuci smartphonů s japonským výrobcem elektroniky NEC.

Foto: Reuters

Šéf firmy Lenovo Yang Yuanqing

Článek

NEC je partnerem Lenova už ve výrobě osobních počítačů a tabletů. Podle médií obě firmy vedou už několik měsíců rozhovory o prodeji své divize mobilních telefonů. Mluvčí NEC agentuře Reuters zprávu o společném podniku odmítl komentovat, připustil ale, že mobilní divize firmy má potíže a že pro ni firma „zvažuje různé možnosti“.

Společnost Lenovo je v prodeji osobních počítačů druhá za americkou firmou Hewlett-Packard a v prvních měsících roku se jí těsně přiblížila. Čínský výrobce, který se dostal na přední místa na světě v roce 2006 převzetím divize osobních počítačů od americké IBM, v posledních letech dál rozsáhle investoval do své expanze. V současnosti razantně rozšiřuje své aktivity v chytrých telefonech a tabletech a je nyní druhým největším výrobcem smartphonů pro čínský trh.

Foto: Lenovo

Lenovo se zabývá také výrobou chytrých telefonů. Na snímku je vidět aktuálně nabízený model LePhone, který se těší popularitě na čínském trhu.

Akcie Lenova v úterý na hongkongské burze vzrostly díky zprávě o téměř čtyři procenta. Hongkongský akciový index přitom zůstal bez větších změn.

Zisk Lenova vzrostl v posledním čtvrtletí o 90 procent a za celý rok o třetinu. Firmě se vyplácí nástup do segmentu mobilních zařízení v čele se smartphony, kde zaznamenala prudký růst prodeje. Lenovo díky akvizicím v oboru smartphonu a tabletů za poslední rok zvýšila tržby z prodeje těchto přístrojů o 74 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám