Hlavní obsah

Kralovat nevydržel dlouho. Nejlepší fotomobil se dočká vylepšené verze

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý telefon Huawei P40 Pro, který prakticky okamžitě začal kralovat žebříčku nejlepších fotomobilů, si odbyl premiéru letos v březnu. Z prvenství se však tento model nebude radovat příliš dlouho, neboť výrobce se chystá v nadcházejících týdnech uvést na pulty obchodů vylepšenou verzi se znaménkem plus v názvu.

Foto: archív výrobce

Huawei P40 Pro+

Článek

Huawei P40 Pro+ nabídne stejný vzhled a výkon jako současná vlajková loď. Výrobce se pouze rozhodl u pluska přece jen vylepšit sestavu fotoaparátů na zadní straně.

Místo jednoho teleobjektivu s pětinásobným přiblížením dostane novinka hned dva různé teleobjektivy. Jeden nabídne trojnásobné optické přiblížení a druhý pak desetinásobné. V praxi tak budou schopni lidé dělat kvalitnější snímky i na větší vzdálenosti.

Huawei chce uspět s prémiovými mobily. Do prodeje jdou s hendikepem

Mobil

Až 100násobný digitální zoom

Telefon navíc díky dvěma teleobjektivům nabídne až 100násobný digitální hybridní zoom. V něm samozřejmě snímky nebudou již tak kvalitní, ale na druhou stranu půjde přiblížit i velmi vzdálené objekty.

Sestava zbývajících fotoaparátů je totožná. Na zadní straně nalezneme 50Mpx senzor o velikosti 1/1.28" se světelností f/1.9, ten se pyšní také optickou stabilizací OIS a automatickým ostřením Octa PDAF. Hlavnímu snímači dále sekunduje 40Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát Cine Camera, který se chlubí velikostí 1/1.54" a světelností f/1.8.

Přehlídku senzorů na zadní straně uzavírá 3D Depth fotoaparát. Ten se stará o měření přesné vzdálenosti objektů a umožňuje vytvářet portrétní snímky s rozmazaným pozadím pomocí různých efektů s dojmem profesionálního bokehu – tedy rozmazaného pozadí podobně jako u digitálních zrcadlovek.

Depth kameru nalezneme mimochodem také v průstřelu displeje na čelní straně, hned vedle ní je pak 32MPx selfie kamera se světelností f/2.2. Fotoaparáty vzadu i vepředu zvládnou natáčet 4K videa.

Foto: archív výrobce

Fotoaparáty modelu Huawei P40 Pro+

Špičkový displej, osekaný Android

Také další technické parametry rozhodně novinku nijak nezahanbují, řeč je především o vysokém výkonu a špičkovém OLED displeji s úhlopříčkou 6,58”. Případní zájemci se však musejí smířit s osekanou verzí operačního systému Android.

Kvůli americkým sankcím totiž Huawei u svých nových přístrojů od loňského května nesmí používat některé programy. Nefungují například mapy Google, mailový klient Gmail, přehrávač YouTube či obchod s aplikacemi Google Play. Huawei nicméně všechny aplikace nahrazuje alternativami, které jsou k dispozici prostřednictvím AppGallery.

Otazníky visí ale zatím nad tím, kdy se plusko začne nabízet v tuzemských obchodech a za kolik. Huawei P40 Pro vyjde případné zájemce na 27 990 Kč, vylepšená verze tak bude pravděpodobně ještě dražší.

Foto: archív výrobce

Huawei P40 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám