Hlavní obsah

ICQ komunikuje s chytrými mobily s Windows, zatím ale jen anglicky

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke svému ICQ účtu se nemusíte připojovat pouze ze stolního počítače nebo notebooku. I na cestách můžete chatovat s přáteli pomocí mobilního telefonu. Až doposud však nebylo možné využívat oficiálního ICQ klienta na chytrých mobilech s operačním systémem Windows Mobile. Právě proto vytvořila společnost ICQ nový program, který pracuje i na těchto zařízeních. Zatím ale jenom v angličtině.

Foto: Novinky

Mobilní verze ICQ nabídnou mnoho funkcí, které známe z tradiční počítačových verzí.

Článek

Internet v mobilu je mezi uživateli stále populárnější. Zatímco ještě v listopadu loňského roku uživatelé realizovali na mobilních službách okolo tří miliónů návštěv, během února letošního roku to bylo přes deset miliónů. [celá zpráva]

Díky tomu se snaží nejznámější výrobci počítačových programů nabídnout adekvátní software i pro mobilní telefony. Novinkou je testovací verze ICQ klienta na mobilní telefony s operačním systémem Windows Mobile. Již dříve programátoři představili speciální verze pro iPhone a BlackBerry.

Foto: Novinky

Program ICQ na chytrém mobilu s operačním systémem Windows Mobile.

:. Program ICQ na chytrém mobilu s operačním systémem Windows Mobile.

FOTO: Novinky

Mobilní verze ICQ nabídnou mnoho funkcí, které známe z tradiční počítačových verzí. Navíc je lze ale používat kdekoliv, kde je dostupnost mobilního signálu. Přepínání mezi mobilní a stolní verzí ICQ je rychlé a snadné. Uživatelé se mohou jednoduše přihlásit ke svému účtu z mobilního zařízení a jsou automaticky odhlášeni ze svého stolního ICQ.

Na mobilní verzi ICQ je samozřejmě možné měnit svůj status, spravovat seznam kontaktů, nebo chatovat pomocí programu s několika lidmi najednou. ICQ pro mobilní telefony pracuje s operačními systémy Windows Mobile ve verzích 5, 6 a 6.1. Zkušební verzi v anglickém jazyce můžete zdarma stahovat ZDE.

Anketa

Používali byste ICQ na mobilu?
Ano, bez ICQ si nedokážu představit ani minutu.
12 %
Ano, ale pouze na cestách.
29,5 %
Ne, internet v mobilu je zatím moc drahý.
45,3 %
Ne, počítačová verze plně dostačuje.
13,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1054 čtenářů.

S mobily si rozumí i Skype

S mobilními telefony si rozumí také oblíbený komunikační program Skype, který umožňuje bezplatné volání prostřednictvím internetu. Největší světový výrobce mobilních telefonů Nokia se dokonce rozhodl, že od letošního roku bude některé své mobily série N prodávat přímo s předinstalvoaným softwarem Skype. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám