Hlavní obsah

HTC vylepšilo svou vlajkovou loď. V Česku se prodává za 18 000 Kč

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC uvedla na tuzemský trh vylepšenou verzi svého top modelu HTC One (M8). Ta se od původní verze, která byla představena letos v březnu, liší v jediném parametru – dokáže pracovat se dvěma SIM kartami najednou.

HTC One (M8)Video: HTC

 
Článek

Doporučená prodejní cena pro Dual SIM verzi HTC One (M8) je baťovských 17 999 Kč. Předchůdce se v Česku nabízel od září za 17 499 Kč. Jeho cena však v posledních dvou měsících prudce klesla, a tak se dá podle nákupního rádce Zboží.cz pořídit už za 12 700 Kč.

Je tedy více než pravděpodobné, že s rozšířením nabídky v tuzemských obchodech citelně klesne také pořizovací cena novinky. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

HTC One (2014)

V samotném vzhledu a nabízených funkcích se oba přístroje nijak neliší. Základem smartphonu je čtyřjádrový procesor Qualcomm MSM8974 taktovaný na 2,3 GHz a 2 GB operační paměti.

Dotykový displej má rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů při úhlopříčce pět palců. Proti poškození je chráněn tvrzeným sklem Gorilla Glass třetí generace. To používá i řada konkurenčních výrobců.

Foto: archív výrobce

HTC One (2014)

HTC One sází především na multimediální výbavu. Kromě kvalitních stereofonních reproduktorů totiž telefon nabídne hned tři fotoaparáty. Jeden pětimegapixelový je umístěn tradičně nad displejem a slouží pro videohovory, další dva jsou pak na zadní straně.

Neslouží však k natáčení 3D videa, jako tomu bylo u jednoho z předchozích smartphonů od HTC, nýbrž pro kvalitnější snímky. V praxi by měl druhý fotoaparát pomoci například při ostření. Uživatel si po pořízení snímku bude moci vybrat, zda má být čitelnější postava v popředí nebo v pozadí. Zbytek snímku je pak jemně rozostřen, aby působil profesionálněji.

Reklama

Výběr článků

Načítám