Hlavní obsah

Zabiják vlajkových lodí? Realme útočí dobře vybaveným mobilem s agresivní cenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Realme uvedlo v pondělí na český trh svůj nejlepší chytrý telefon Realme GT Neo 2, se kterým se bude snažit konkurovat vlajkovým lodím zavedené konkurence. Podnik přitom u novinky nasadil velmi agresivní cenu, zvolil tedy stejnou taktiku jako u nižších cenových tříd.

Představení smartphonu Realme GT Neo 2 5GVideo: archív výrobce

 
Článek

Zkraje letošního roku se tento výrobce zapsal do podvědomí tuzemských uživatelů s telefonem Realme 8 5G, který se stal s cenou pohybující se těsně pod hranicí pěti tisíc korun nejlevnějším telefonem schopným přijímat sítě páté generace v Česku.

Podobně zajímavých přístrojů, které mají velmi dobrý poměr cena/výkon, bychom přitom našli v nabídce společnosti Realme hned několik. S řadou GT přitom výrobce cílí na náročnější uživatele, byť tomu ceny na první pohled nenapovídají – odpovídají spíše vyšší střední třídě.

Foto: archív výrobce

Realme GT Neo 2 5G

Svižný procesor, herní displej

V portfoliu Realme byste zkrátka telefony za dvacet či třicet tisíc hledali marně. Důkazem toho je novinka Realme GT Neo 2 5G, která se v obchodech nabízí od 11 999 Kč. Svou výbavou se přitom může měřit s dražšími vlajkovými loděmi.

Srdcem telefonu je osmijádrový procesor Snapdragon 870 5G, který se navíc chlubí speciálním módem GT Mode 2.0. Ten dovede optimalizovat hry, tak aby fungovaly co možná nejplynuleji. V praxi totiž zvyšuje výkon procesoru i dotykovou frekvenci obrazovky. Ta může dosahovat až 600 Hz.

Přístroj je mimochodem vybaven HDR 10+ displejem s technologií E4 AMOLED. Úhlopříčka činí 6,62 palce a rozlišení 2040 x 1080 obrazových bodů. Panel se chlubí 120Hz obnovovací frekvencí a vysokým jasem 1300 nitů.

Není to jen designové pozlátko. Realme GT Master Edition potěší i hráče

Testy

Dražší a výkonnější verze

Za zmiňovanou sumu 11 999 Kč případní zájemci získají model s operační pamětí o velikosti 8 GB a s úložištěm 128 GB. V prodeji je od pondělí také výkonnější varianta s 12GB pamětí a 256GB úložištěm, ta vyjde na 13 499 Kč.

Podle zvolené varianty se liší také barva telefonu. Obě provedení jsou k dispozici v černé barvě, levnější verze pak navíc V modré a dražší v zelené barvě. Všechny verze mají na zadní straně nanesených sedm nano vrstev, díky kterým má telefon dvojitou texturu a celkově hladší a jemnější povrch.

V útrobách přístroje se ukrývá 5000mAh baterie, která podporuje extrémně rychlé nabíjení 65 SuperDart Charge. Z nuly na 100 % se tak dostane za pouhých 36 minut. Přístroj má trojnásobný 64Mpx fotoaparát, vepředu je pak 16Mpx kamera. Ve výbavě nechybí ani stereo reproduktory Dolby Atmos. Vše pracuje pod operačním systémem Android 11, který je upraven grafickou nadstavbou realme UI.

Foto: archív výrobce

Realme GT Neo 2 5G

Reklama

Související témata:

Související články

Evropskému trhu se smartphony kraluje Xiaomi

Na evropském trhu se smartphony se ve druhém čtvrtletí nejvíce dařilo čínské společnosti Xiaomi. Té totiž patří v prodejích chytrých telefonů absolutní...

Nové iPhony mají zdatné konkurenty

Na pultech tuzemských obchodů se zabydlely čtyři nové iPhony s číslovkou 13 v názvu, především dva modely z řady Pro představují to nejlepší v nabídce...

Výběr článků

Načítám