Hlavní obsah

Ceny iPhonů se propadly o tisíce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolik budou v České republice stát nové iPhony 6S a 6S Plus, které byly představeny teprve ve středu večer, zatím zástupci společnosti Apple neprozradili. Pro jejich příchod si však již připravují půdu. Loňské top modely je díky tomu nyní možné koupit o několik tisíc korun levněji.

Apple iPhone 6 a 6 PlusVideo: Apple

 
Článek

Ještě před představením obou jablečných novinek se například iPhone 6 v základní verzi s 16GB pamětí nabízel v oficiálním internetovém obchodě Applu za 21 190 Kč. Ve čtvrtek však už cenovka u tohoto mobilu byla značně příznivější – 17 990 Kč.

To samé platí také u větší verze 6 Plus. Například 64GB model mohli ještě ve středu lidé zakoupit za 27 590 Kč, přes noc však cena spadla až na 24 390 Kč. Ušetřit je tak možné přesně 3200 korun. A přesně o tuto sumu zlevnily prakticky všechny varianty loňských top modelů s logem nakousnutého jablka.

Foto: archív výrobce

Oba nové iPhony vedle sebe

Apple iPhone 6 má 4,7palcový displej, což je o 0,7 palce více než v případě předchůdce s označením 5S. Druhá novinka nese název iPhone 6 Plus a je vybavena 5,5palcovým displejem. Menší model se pochlubí rozlišením 1334 x 750 bodů a větší 1920 x 1080 pixelů.

Pracovní tempo u obou aktuálně prodávaných modelů udává nový 64bitový procesor Apple A8. Vylepšení se dočkaly také fotoaparáty. Nové osmimegapixelové senzory nabízejí především citelně věrnější podání barev. Šestka však disponuje pouze digitální stabilizací, zatímco větší plusko už má optickou. Světelnost objektivů dosahuje hodnoty f/2.2.

Co umí nové iPhony 6S a 6S Plus se dočtete v našem dřívějším článku z oficiálního představení. [celá zpráva]

Apple iPhone 6S a 6S PlusVideo: Apple

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám