Hlavní obsah

Apple vydal aktualizaci pro iPhony, která řeší problémy s výdrží baterie

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci ze čtvrtka na pátek vydala společnost Apple aktualizaci operačního systému iOS, která obsahuje řadu vylepšení a opravuje některé chyby. Jednou z nejdůležitějších záplat je oprava chyby, kvůli které vydržel iPhone 4S pracovat bez používání na baterii pouhých deset hodin. Podle informací výrobce má přitom vydržet mnohonásobně déle – až 200 hodin.

Článek

Aktualizace, která je vedle iPhonů určena také pro iPady a iPody Touch, má pořadové číslo 5.0.1. Stahovat ji je možné prostřednictvím aplikace iTunes nebo přímo z mobilního telefonu, počítačového tabletu či multimediálního přehrávače.

Na problémy s výdrží baterie si uživatelé z celého světa začali stěžovat už na začátku minulého týdne. „iPhone 4S je hrozný! Teprve včera jsem si ho přinesl z obchodu a zdá se, že baterie ubývá o kousek každou minutu, i když s telefonem nic nedělám. Výdrž je horší než u mého stařičkého modelu 3GS,“ uvedl tehdy uživatel vystupující pod přezdívkou Scarface.

Stejnou zkušenost popsal na fóru také Jon Goldman, který nechal telefon celou dobu v klidu ležet na stole. Přestože s přístrojem nic nedělal, každou hodinu klesla výdrž baterie zhruba o deset procent. Po necelých 11 hodinách přístroj už nešel ani zapnout.

Bez problémů se neobešla ani předchozí generace iPhonu. První modely čtyřky trpěly ztrátou signálu, pokud jste podle vyjádření tehdejšího šéfa Applu Steva Jobse „drželi přístroj nevhodně“. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám