Hlavní obsah

iPhone 4 má prý problémy se signálem. Držte ho jinak, vzkázal Jobs

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nespokojení "jablíčkáři", kteří se již stali vlastníky nového mobilního telefonu iPhone4, doslova zahltili fóra společnosti Apple nespokojenými připomínkami. Vadí jim, že kolikrát zcela nesmyslně ztrácí telefonní signál - a to i ve chvílích, kdy k tomu není žádný rozumný důvodů. Ředitel společnosti Steve Jobs zareagoval strohým manuálem o jedné větě.

Foto: Reuters

Šéf firmy Apple Steve Jobs představuje nový iPhone 4. Počátečních problémů je opět mnoho.

Článek

Steve Jobs již v minulosti často sám reagoval na výtky, které na jeho produkty mířily ze strany nespokojených zákazníků. Nyní, když jeden uživatel nového mobilního telefonu iPhone 4 popisoval své obtíže s udržováním dobrého signálu, odpověděl Jobs velmi zajímavě.

Uživatel si stěžoval, že když drží telefon na dvou specifických místech (přímo souvisejících s anténou, tak zcela ztratí signál. Jobs zareagoval podle serveru CNET poměrně suše: "Tak se tedy vyhněte tomu, abyste ho držel tímto způsobem."

Stanovisko je spíše úsměvné

Apple následně vydal oficiální stanovisko: "Uchopení každého mobilu se projeví na výkonu jeho antény. Některá místa jsou pak horší než jiná, vzhledem k umístění antény. To se týká každého mobilního telefonu. Pokud se vám něco takového stane u našeho iPhone 4, vyhněte se tomu, abyste ho brali za levý spodní roh způsobem, kdy rukou pokryjete obě strany černého proužku v kovovém pásu. A nebo si na něj jednoduše pořiďte nějaký obal.

Když Apple ohlásil nový iPhone4, byly hliníkové rámy popisovány jako něco, co by mělo přijímání signálu naopak výrazně pomáhat. A nejen samotnému signálu, ale i funkcím jako je Bluetooth, Wi-fi nebo GPS.

Reklama

Výběr článků

Načítám