Hlavní obsah

Apple už nebude závislý na Samsungu, OLED displeje bude vyrábět i LG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Displeje OLED pro telefony iPhone bude americké technologické společnosti Apple dodávat vedle firmy Samsung Electronics také LG Display. Apple tak může nejen snížit svou závislost na Samsungu, ale i cenu telefonů, uvedla agentura Bloomberg.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle zdroje agentury obeznámeného se situací bude LG americkému výrobci nejprve dodávat dva až čtyři milióny kusů panelů z organických diod emitujících světlo (OLED), což je relativně malý počet v porovnání s prodeji Applu, ale LG na zvýšení výrobní kapacity pracuje.

Nicméně společnost Apple má díky novému dodavateli páku v jednání o cenách displejů se Samsungem, který je dosud jejím jediným dodavatelem a také hlavním konkurentem na poli chytrých telefonů. Náklady na obrazovky jsou zásadním důvodem, proč cena přístroje iPhone X začíná až na téměř 30 000 Kč a proč jeho prodeje nesplňují očekávání.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Apple iPhone X

Tři nové iPhony

První displeje OLED od LG budou součástí jednoho z nových modelů telefonů, které chce Apple uvést na trh v tomto roce. Podle dřívější zprávy agentury má do prodeje letos přijít trojice chytrých telefonů, z nichž dva mají mít kvalitnější displeje OLED.

Je takřka jisté, že letos ukáže Apple dva následovníky osmiček. Ty buď ponesou písmenko S v názvu, nebo rovnou číslici devět. Třetím odhaleným modelem by měla být další generace modelu iPhone SE.

Foto: archív výrobce

Všechny tři nové iPhony vedle sebe.

Zástupci společnosti Apple samozřejmě žádné informace o nových modelech neprozradili. Internetem již nicméně koluje řada informací, například o tom, jak bude nejmenší jablečný smartphone vypadat. [celá zpráva]

Skutečnost, že obrazovky pro iPhony bude dodávat LG, nicméně podle zdroje Bloombergu neznamená, že Apple je chce instalovat do telefonů všech tří modelových řad, jak se nedávno objevilo v tisku, spíš jde o diverzifikaci dodavatelů. Americká firma jedná o dodávkách displejů OLED také s čínskou firmou BOE Technology.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám