Hlavní obsah

Apple ukáže nové iPhony už příští týden

Novinky, bri

Společnost Apple svolala novináře na velkou tiskovou konferenci, která se bude konat již příští týden v úterý. Dle očekávání by se na ní stejně jako v minulých letech měly ukázat nové jablečné telefony. A to i navzdory tomu, že jeden iPhone již letos Apple oznámil.

Chytrý telefon Apple iPhone SEVideo: archív výrobce

 
Článek

Akce se uskuteční v úterý v 10:00 pacifického času, což odpovídá 19:00 středoevropského času. Americký počítačový gigant se tentokrát rozhodl všechny fanoušky napínat a vůbec nic dopředu nenaznačil.

V minulosti přitom prakticky vždy připisoval na pozvánky nějaký slogan, aby uživatele navnadil. Letošní pozvánka však obsahuje pouze čas, datum a místo konání.

Je přesto takřka jasné, že k vidění budou nové iPhony. V minulosti totiž vedení společnosti Apple odhalovalo své prémiové telefony vždy na zářiové tiskovce. O dalších odhalených novinkách můžeme jen spekulovat, teoreticky by mohly být k vidění nové počítače Mac a Macbooky, ale také talbety iPad. Apple by zároveň mohl odhalit více detailů o svém vlastním procesoru Apple Silicon.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Apple

Nejlevnější iPhone

Jisté je nicméně to, že nové iPhony nebudou jedinými smartphony, které americký počítačový gigant letos ukázal. Už v dubnu se totiž ukázal nejlevnější model iPhone SE (2020), který je k mání ve třech barevných provedeních. V černé, červené a bílé barvě je možné zakoupit kromě základní 64GB varianty za 12 990 Kč také modely se 128 a 256GB úložným prostorem. Ty vyjdou na 14 490 a 17 590 Kč.

Tak nízkou cenu může Apple nabídnout, protože do staršího těla umístil nové výkonné součástky. Právě proto vypadá novinka jako iPhone 8, ale uvnitř má stejný procesor jako nejlepší iPhone 11 Pro, tedy konkrétně Apple A13 Bionic.

Apple odstartoval před 13 lety mánii. Začal prodávat první iPhone

Mobil

Ústupky se ale najdou také. Místo velkého OLED panelu, který zakrývá celou čelní stranu, má tak novinka pouze 4,7palcový Retina displej s velkými rámečky nad a pod displejem. Na druhou stranu díky tomu se na čelní stranu vešla čtečka otisků prstů Touch ID, kterou jedenáctky nemají.

Potěší i rychlé 18W nabíjení, díky kterému se telefon dobije na 50 % za pouhých 30 minut.

Konstrukce je složena z hliníku a odolného skla, výrobce láká i na voděodolnost. Pod hladinou je iPhone SE možné používat po dobu 30 minut až v hloubce jednoho metru. Proti dražším jedenáctkám si pohoršily fotoaparáty, na přední i zadní straně je totiž po jednom objektivu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE (2020)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám