Hlavní obsah

Apple si pospíší, nový iPhone ukáže prý už na jaře

Nové iPhony 13 jsou v obchodech sotva pár týdnů, Apple přesto podle serveru MyDrivers už usilovně pracuje na dalším novém smartphonu. Nebude to však nástupce třináctek, má jít o cenově dostupnou variantu SE.

Chytrý telefon Apple iPhone SEVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle informací serveru MyDrivers, který se odkazuje na utajované zdroje přímo z výroby, si tak Apple hodně pospíší. První generace iPhonu SE jsme se totiž dočkali v roce 2016, na druhou jsme si museli počkat až do loňska.

Čekat další čtyři roky ale Apple nemá údajně v plánu, a tak se třetí generace iPhonu SE máme dočkat již příští rok na jaře – tedy po pouhých dvou letech. Vycházet by designově měla údajně z iPhonu Xr. Je však nutné podotknout, že zástupci amerického počítačového gigantu zatím příchod této verze nepotvrdili.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Nové iPhony mají zdatné konkurenty

Testy

Aktuálně nabízený iPhone SE druhé generace představuje levnou vstupenku do světa platformy iOS, podle Zboží.cz ceny startují už pod hranicí deseti tisíc korun. Tak nízkou cenu může Apple nabídnout, protože do staršího těla umístil nové výkonné součástky. Právě proto vypadá tento model jako iPhone 8, ale uvnitř má stejný procesor jako nejlepší iPhone 11 Pro, tedy konkrétně Apple A13 Bionic.

Ústupky se ale najdou také. Místo velkého OLED panelu, který zakrývá celou čelní stranu, má tak novinka pouze 4,7palcový Retina displej s velkými rámečky nad a pod displejem. Na druhou stranu díky tomu se na čelní stranu vešla čtečka otisků prstů Touch ID, kterou jedenáctky nemají. Marně byste také u iPhonu SE hledali 5G konektivitu.

Konstrukce je složena z hliníku a odolného skla, výrobce láká i na voděodolnost. Pod hladinou je iPhone SE možné používat po dobu 30 minut až v hloubce jednoho metru. Proti dražším jedenáctkám si pohoršily fotoaparáty, na přední i zadní straně je totiž po jednom objektivu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE (2020)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Levné iPhony 13 zmizely z obchodů

Nový iPhone 13 Pro i jeho větší bratříček 13 Pro Max jsou beznadějně vyprodané již od konce září – lidé je skoupili prakticky hned, jak se objevily na pultech...

Výběr článků

Načítám