Hlavní obsah

Mladíci v unikátním obleku zestárnou o desítky let

Právo, Petr Svorník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obleku vytvořeném pojišťovací společností Genworth Financial si mohou mladí lidé už teď vyzkoušet, jak se budou cítit za pár desítek let. Ve sluchátkách slyší zvonění v uších, brýle simulují zelený a šedý zákal, oblek samotný pak umožňuje vyzkoušet si námahu, jakou zažívají lidé s artritidou.

Foto: Profimedia.cz

Mladíci v unikátním obleku zestárnou o desítky let.

Článek

Agentura Reuters popisuje zážitky třicátníka Ugo Dumonta, který si nasadil oblek o váze 18 kilogramů a začal se v něm pohybovat na běžeckém pásu.

Před očima mu přitom běželo video s názvem „Procházka po pláži“. „Nevím, jak bych se teď mohl soustředit na vodu, nejradši bych byl v posteli,“ popsal své zážitky z muzea v New Jersey.

Projekt Aging Experience (Prožitek stárnutí) totiž cestuje právě po muzeích a snaží se v mladých lidech vzbudit pochopení pro ty, kteří se musejí potýkat s nepříjemnostmi vyššího věku. Stačí nasadit oblek, chvíli se procházet po „pláži“ a empatie se zaručeně dostaví.

Foto: Profimedia.cz

Mladíci v unikátním obleku zestárnou o desítky let

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám