Hlavní obsah

Ministr Mlynář na šéfa českého Microsoftu Deváta nestačil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na brněnském výstavišti byl zahájen největší veletrh IT technologií v České republice Invex. Jednou z nejvýznamnějších doprovodných akcí je Mistrovství ČR v počítačových hrách InvexCup. Hned na úvod připravili pořadatelé z ProGamers zajímavý souboj. Duel ve hře Rise of Nations svedli ministr informatiky Vladimír Mlynář a šéf českého a slovenského Microsoftu pan Devát.

Foto: HZS JMK
Článek

Jak jsme vás informovali před zahájením souboje, ani jeden z účastníků se na vzájemný duel vzhledem k jejich pracovní vytíženosti speciálně nepřipravoval. Hráči svedli desetiminutový souboj, ze kterého po razantní hře vzešel jako vítěz Devát. Ministr Mlynář nesl porážku sportovně a k naplněnému hledišti prohlásil, že všem hráčům přeje hodně štěstí a vzkázal, aby se u počítače i něčemu přiučili.

Ministr Mlynář v současné době žádnou počítačovou hru nehraje. I přesto není úplným začátečníkem a do pavilónu Z si přivedl své syny v rolích poradců. Jeho první zkušeností z počítačovou hrou byla akční hra Wolfenstein. Poprvé usedl k počítači v roce 1987. "Jen jsem se divil," uvedl ke svému prvnímu setkání s počítačem Atari Mlynář.

K vedlejšímu počítači se posadil šéf českého a slovenského zastoupení Microsoftu Devát, který se s počítačem poprvé setkal zprostředkovaně, když v katalogu viděl Commodore 64. "Pak jsem poprvé naživo spatřil ZX Spectrum a byl jsem fascinován jeho designem i tím, že každá klávesa měla čtyři funkce," řekl Devát. Na rozdíl od ministra plánoval intenzivní trénink na své chatě. Špatné počasí ho však donutilo omezit se na studium soupeře na www.mlynar.cz namísto plánovaného tréninku v okolí jeho chaty.

Ministr Mlynář na Invex nejede hrát pouze počítačové hry, ale rovněž pracovat. V pondělí ve 12:00 ministr v pavilónu V veletrh Invex slavnostně zahájí. O bezmála dvě hodiny později pak otevře v pavilónu Y samostatnou expozici WiFi, která je na letošním Invexu novinkou. V programu je i setkání se slovenským ministrem Propovičem. Na závěr prvního dne pak Mlynář předá na galavečeru cenu ministra informatiky. "V úterý bude ve znamení představení nové koncepce Státní a informační politiky," informovala Novinky tisková mluvčí ministra Klára Volná.

Reklama

Související témata:

Související články

ProGamers zbrojí na InvexCup

Českomoravský svaz ProGamingu a společnost ProGamers se připravují na vrchol nejen české progamingové scény InvexCup 2003, který jak již název napovídá bude...

ON-LINE přenos Invex Cup 2003

Od pondělí 6. října se jeden z pavilónů brněnského výstaviště promění v bojiště. Naštěstí pro návštěvníky to bude bojiště virtuální. ProGamers a Českomoravský...

Výběr článků

Načítám