Hlavní obsah

Microsoft znepokojen ochranou kompakt disků Sony

Novinky, adr, eWeek.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce Windows, softwarová společnost Microsoft, je znepokojena ochranou CD společnosti Sony. Situaci sledujeme a vyhodnocujeme, zda uskutečníme nějaké kroky, citoval mluvčího Microsoftu deník eWeek.com.

Článek

Redmondský softwarový výrobce uvedl, že bezpečnost informací jeho zákazníků je na první místě a společnosti se nelíbí, kterak Sony chrání svá média proti kopírování.

Microsoft v nejbližší době uvede testovací verzi anti-spyware programu Windows Defender [celá zpráva], avšak ani v jeho případě Microsoft ještě neví, zda bude kontroverzní software od Sony považovat za spyware, tj. zda proti počínání Sony rázně zakročí a její skrytý software odstraní jednou provždy ze systému.

Systém ochrany CD proti kopírování uvedla Sony před osmi měsíci ve spolupráci s firmu First 4 Internet pod názvem "sterile burning" [celá zpráva]. Technologie se už objevila na nosičích, které v roce 2005 přinesly nahrávky přibližně 20 interpretů spolupracujích se studiem Sony BMG.

Média pod palcem "sterile burning" technologie vyžadují při přehrávání na počítači instalaci speciálního programu, který je jako jediný dokáže spustit. Spolu s přehrávačem se však do stroje nahraje také balík pochybných programů, které mění jádro Windows podobně jako některé zhoubné programy [celá zpráva].

Sony již připustila, že má její program, který je součástí DRM (digital right management) práv a byl v roce 2005 umístěn na vybraná CD, vlastnosti blízké spywaru a vydala utilitu, jež jeho činnost vypíná.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft představil Obránce Windows

Aplikace Windows AntiSpyware dostala nový vzhled a schopnosti. Současně se změnil i její název na Windows Defender. O inovovaném programu, jehož cílem...

Výběr článků

Načítám