Hlavní obsah

Microsoft změní po miliardové pokutě své cloudové služby

– Brusel

Americká softwarová společnosti Microsoft, které evropské úřady pro kontrolu hospodářské soutěže udělily pokutu 1,6 miliardy eur (39,5 miliardy Kč), oznámila změny po stížnostech na své cloudové služby. Zreviduje své licenční podmínky a umožní evropským poskytovatelům jí lépe konkurovat. Na konferenci organizované bruselským institutem Bruegel to ve středu řekl prezident Microsoftu Brad Smith.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Microsoft chce naslouchat a na základě stížností jednat, řekl Smith. "Skutečně to začíná tím, že evropským poskytovatelům cloudu dáme více možností. Pokud tedy existuje společnost, která má datové centrum, ale chce provozovat řešení ve svém datovém centru cloudové PBX, vytváříme pro ni více možností, jak to udělat s naším softwarem, protože o to žádali,“ uvedl Smith, kterého cituje agentura Reuters.

Šéf Microsoftu dodal, že změny umožní poskytovatelům cloudových služeb nabízet program Windows jako kompletní desktopový operační systém. Poskytnou i dlouhodobější cenovou ochranu a revizi licenčních podmínek.

Microsoft se ocitl v hledáčku evropských antimonopolních úřadů, když na jeho cloudové praktiky podal stížnost německý poskytovatel softwaru NextCloud, francouzský OVHcloud a dvě další společnosti.

Microsoft dostal od EK pokutu 14,3 miliardy korun

Software

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám