Hlavní obsah

Microsoft představil největší konkurenci pro multimediální přehrávač iPod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Microsoft v úterý uvedla na trh novou verzi svého přehrávače hudby a videa Zune. Od softwarového giganta je to další pokus konkurovat všudypřítomnému přehrávači iPod od společnosti Apple.

Foto: Novinky

Nový Zune HD má dotykový displej, technologii Wi - Fi, internetový prohlížeč a rozhlasový přijímač.

Článek

Nový Zune HD se bude prodávat za cenu těsně pod cenou srovnatelného iPodu Touch od Applu. Stejně jako on má dotykový displej, technologii Wi-Fi, internetový prohlížeč a rozhlasový přijímač. Uživatelé Zune si mohou do svých přístrojů stahovat hudbu ze servisu Zune Marketplace.

Microsoft tvrdí, že proti iPodům je Zune po technické stránce lepší co do displeje i schopnosti přenášet video s vysokým rozlišením.

V boji přehrávačů vítězí Apple

Zune HD je již třetí řadou mediálního přehrávače od Microsoftu. Proti iPodům, které mají na trhu více než 70 procent, zaujal Zune zatím jen malý podíl.

Foto: Novinky

Nový výrobek se bude snažit konkurovat zaběhlému iPodu od firmy Apple.

Model HD o 16 gigabajtech se bude prodávat za 220 dolarů (3830 Kč) a s dvojnásobnou kapacitou paměti za 290 dolarů. Apple minulý měsíc snížil cenu iPodu Touch se 32 gigabajty o 100 dolarů na 299 USD. Apple také nabízí model se 64 gigabajty a s videokamerou.

S kamerou se u Zune nepočítá, uvedl marketingový manažer pro Zune Brian Seitz. Dodal, že Microsoft nemá ani v plánu přijít s telefonem Zune, který by konkuroval přístroji iPhone od Applu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám