Hlavní obsah

Microsoft: IE7 nebude pro Windows 2000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohlížeč Internet Explorer 7 nebude možno používat na systémech s Windows 2000. IE7 totiž vyžaduje platformu Windows XP s nainstalovaným balíkem Service Pack 2, uvedl minulý týden Chris Wilson, programový manažer aplikace IE.

Článek

První betaverzi aplikace Internet Explorer 7 [celá zpráva] uvede Microsoft pravděpodobně již příští měsíc. Přestože firma v minulosti zdůrazňovala, že se při vývoji nového prohlížeče nezaměřuje pouze na platformu Windows XP SP2, je dnes známo, že IE7 na OS Windows 2000 nebude možno nainstalovat.

Podle Chrise Wilsona je obtížné připravit IE7 i pro starší operační systémy, protože by tak Microsoft nemohl zabezpečit určité bezpečnostní prvky nového prohlížeče.

Navíc se Windows 2000 pomalu přesouvá do tzv. fáze "prodloužené" podpory, protože jeho základní cyklus končí již 30. června 2005 [celá zpráva]. "Nemělo by tak být žádným překvapením, že IE7 neuvedeme pro Windows 2000," sdělil Wilson. 

Operačním systémem Windows 2000 je vybaveno stále mnoho zákazníků společnosti Microsoft. I když tedy bude existovat finální verze prohlížeče IE7, budou muset vývojáři stále pracovat se starší variantou této aplikace, tedy Internet Explorerem 6. Není totiž příliš pravděpodobné, že by majitelé Windows 2000 a starších systémů začali urychleně migrovat na Windows XP či Server 2003.

V komentářích na stránce Beta News v souvislosti s IE7 zaznělo:

  • "Je poměrně ironické, že Microsoft nedokáže dodat bezpečný prohlížeč pro svůj vlastní operační systém, když už dávno existují konkurenční aplikace v podobě Firefoxu či Opery, které jsou na něj nainstalovatelné."
  • "Spousta společností používá Windows 2000 - za předpokladu, že IE7 nemůže být portován na Windows 2000 díky chybějícím bezpečnostní funkcím obsaženém v balíčku SP2, je systém Windows 2000 děravý? Pokud tedy budu užívat OS Win 95, 98, Me, NT, 2000, pak si mám vybrat bezpečný Firefox či jiný prohlížeč, protože IE7 zde není podporován?"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám